Carles Castillejo acaba vint-i-quatrè en la prova de Marató

Imprimeix
El també viladecanenc Nacho Cáceres va ser trenta-uné en el seu debut en uns Jocs Olímpics.

L'atlestisme viladecanenc, present als Jocs Olímpics ininterrompudament des de 1996, s'estrenava a Londres en la disciplina de la marató. Tot i estar massa lluny de les seves marques personals, Carles Castillejo i Nacho Cáceres van acabar en posicions meritòries en la seva primera marató olímpica: Castillejo va ser 24è amb un registre de 2h16’17’’ i Càceres, 31è (2h17’11’’).

Per Castillejo, actual campió d’Espanya de la distància, eren els tercers Jocs (als anterior va còrrer els 5.000 i els 10.000 metres), però tot just la segona marató de la seva vida. Va començar molt entonat davant el ritme africà, però això li va passar factura a partir del quilòmetre 20, quan va deixar de promediar els poc més de 3 minuts per quilòmetre de l'inici. Tot i això va saber patir i va guanyar unes quantes posicions en el tram final.

L'actuació de Cáceres va ser molt més conservadora a l'inici, però li va permetre un bon final en el qual va anar remuntant molts llocs. Això sí també va estar a més de cinc minuts del temps que el va classificar per a Londres.

Marçal Fontanals – RFEA/AV / Foto: RFEA