La FEB configura els grups de LEB Or, LEB Plata, LF Challenge, LF2 i EBA

Imprimeix

A les cinc categories nacionals hi haurà representació baixllobregatina

La Comissió Delegada de la Federación Española de Baloncesto (FEB) ha configurat els equips i els grups que participaran en les diferents competicions federatives de la temporada 2021-2022 amb participació baixllobregatina. La LEB Or tindrà un total de divuit equips, mentre que la LEB Plata es dividirà en dos grups amb catorze equips cada un. D’altra banda, en la categoria femenina, hi haurà la nova LF Challene (un grup únic amb setze equips) i la Lliga Femenina 2 també tindrà dos grups (amb catorze equips).

LEB Or

Es torna a divuit equips i a un nombre parell en la segona competició del bàsquet masculí, tornant al grup únic. Arriba un històric com el Movistar Estudiantes, torna l’Acunsa GBC, i confirmen el seu ascens el CB Prat i el Juaristi ISB. A més d’aquests equips també participen Melilla Sport Capital, Palència Baloncesto, Leyma Coruña, Càceres Patrimonio de la Humanidad, Liberbank Oviedo Bto, Palmer Alma Mediterránea, HLH Alacant, CB Almansa con Afanion, ICG Força Lleida, Tau Castelló, Peñas Huesca, Bàsquet Girona, Covirán Granada i Real Valladolid Bto.

E3l1L TXwAAJtur

LEB Plata

És la tercera categoria del bàsquet masculí espanyol, amb la presència de vint-i-vuit equips, la major part d'ells amb àmplia experiència en la competició. De la LEB Or arriben històrics com el Club Orense Bàsquet, el Real Canoe NC i l'Espasa Univ. de Burgos, mentre que de Lliga EBA diversos projectes com el València BC, Safir Fruits Alginet, CB Mollet i Sant Antoni Eivissa Feeling. El CB Cornellà està enquadrant en el grup Est, juntament amb el CB Mollet, Safir Fruits Alginet, València BC, FC Cartagena CB, Mi Arquitecto CB Benicarló, Hestia Menorca, Sant Antoni Eivissa Feeling, El Ventero CBV, Albacete Basket, F. Golbalcaja La Ronda, Herbalife Gran Canària, Zentro Basket Madrid i Real Canoe NC.

EytvUA2WUAIExDj

LF Challenge

La nova competició irromp amb força on es barregen equips històrics com el Celta Zorka Recalvi o el Sinergia Real Canoe, clàssics de la LF Endesa com a Formatges El Pastor o Alter Enersun Al-Qázeres, clubs de tradició masculina com el Joventut de Badalona i el Barça CBS, o projectes consolidats com Lima Horta Barcelona, Pacisa Alcobendas, Osés Contrucción Ardoi o RACA Granada. Les blaugranes també tindran com a rivals l’Azkoitia Azpeitia ISB, CAB Estepona, Advisoria Mataró Maresme, NB Paterna, Hozono Global Jairis i Hierros Díaz Extremadura Miralvalle.

EythCkOXAAYJ9Jv

LF2

La categoria està format per dos grups de catorze equips. Un lloc per a consolidar projectes que pretenguin arribar a l'elit i acostin el graó amb la Copa Catalunya. El Segle XXI d’Esplugues, Basket Almeda de Cornellà i l’Unilever Viladecans BF estaran enquadrats en el grup B juntament amb Fustecma Nou B. Femení, Picken Claret, C. Sant Josep Obrer, F. Ansino, Azulejos Moncayo Helios, Stadium Casablanca, Distrito Olímpico, Snatts Femení Sant Adrià, Germans Homs UE Mataró F. Maresme, GEiEG Girona i Ekke CB Lleida. 

Ep8dxGtWMAAVRt8

EBA

Aquest any, en el grup C de la categoria hi haurà representant quatre equips de la nostra comarca enquadrats en el grup C. CB Martorell, CB Esparreguera, BBA Castelldefels i CB Santfeliiuenc.

Redacció / Fotos: Clubs