El viladecanenc Joel Plata estarà a Tòquio amb l'equip de gimnàstica

Imprimeix

Competirà als Jocs Olímpics en el concurs complet individual i per equips

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i el regidor d'Esports, Richard Calle, van felicitar ahir al gimnasta local Joel Plata per haver aconseguit la plaça per anar als Jocs Olímpics de Tòquio.

joelplata 2 bona

Els dos representants municipals viladecanencs també van desitjar a Plata molta sort, a la vegada que li van lliurar una gorra amb l'escut i el logotip de la ciutat "perquè la llueixi amb orgull a la vila olímpica". L'obsequi va ser recollit pels pares de l'esportista, Margarita i Rafael, que van assistir presencialment a l'Ajuntament, mentre que el fill va mantenir la comunicació a través de videoconferència, ja que es troba concentrat preparant la competició.

Joel Plata, de 23 anys, va rebre el passat dia 1 de juliol la confirmació de la seva presència, a l'ésser convocat oficialment per la federació. Competirà en el concurs complet individual i per equips, al costat de Néstor Abad, Nicolau Mir, Thierno Diallo, i Ray Zapata.

9aca5837e3316a4f082a8ad77a178c2f

En l'àmbit individual, el gimnasta de Viladecans lluitarà per estar a la final del concurs complet, entre els vnt-i-quatre millors, i va explicar que arriscarà "amb exercicis més difícils que en el classificatori per intentar aconseguir-ho". L’esportista és optimista perquè "tenia plantejat que Tòquio seria una primera presa de contacte, però que s'ajornés un any m'ha beneficiat. Estic en el meu millor moment esportiu". Com a equip, espera que Espanya millori l'onzena plaça del mundial classificatori entrant a la final entre els vuit millors. Plata creu que aquesta fita "està complicada, perquè és un equip molt jove, però hem treballat intensament i els últims resultats, després de gairebé un any i mig sense competir, ens donen confiança.

Competirà el 24 de juliol, en la classificació individual i per equips; i espera que també ho faci el 26 de juliol, a la final per equips, i el 28 de juliol, a la final individual del concurs complet.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans-Arxiu