Tret de sortida de la celebració del centenari de la UE Santboiana

Imprimeix

El cap de l’Executiu català, Pere Aragonès, va presidir el primer acte de l’entitat  de rugbi més antiga de Catalunya i d’Espanya i va posar en valor la tasca de les entitats esportives catalanes, que han superat “una prova de resistència” durant la pandèmia

El 4 de juliol de 1921 es va celebrar la primera reunió en la qual es va signar l'acta fundacional de la Unió Esportiva Santboiana. Aquest moment marca el punt de referència per celebrar el centenari del club de rugbi baixllobregatí, declarat Esdeveniment d'Excepcional Interès Públic (AEIP). Ahir es van iniciar els actes commemoratius de l’efemèride esportiva.

BIG 778430315070421 02

BIG 498410915070421 02

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va encapçalar l’acte que va donar el tret de sortida del centenari i va aprofitar per reivindicar la importància de l’esport de base català, que el va titllar “d’escola de ciutadania i eina de cohesió social”. Abans de la celebració de l’acte institucional, Aragonès va visitar les instal·lacions del club i va poder assistir a la Trobada d’Escoles de rugbi que es va celebrar durant tot el matí.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu va subratllar la importància d’aquesta efemèride perquè “la història de la Santboiana és també història de Catalunya”. A més a més, va celebrar que després d’un any marcat per la pandèmia de la Covid-19 s’hagi pogut recuperar la pràctica esportiva, els entrenaments i les competicions. En paraules de president, l’esport català ha passat “una prova de resistència” i va instar a “preparar-nos per una temporada plena d’èxits i segura, des del punt de vista sanitari.”

 BIG 062400615070421 02

E5coNVFWQAQkMAP

A l’acte d’inici de les celebracions de la UE Santboiana, hi van participar també del president de l'entitat, Miquel Martínez; la filla del fundador del club Rosa Aleu, i l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret. El president Aragonès va rebre de mans del president de l’entitat la samarreta commemorativa del centenari. Aleu va comentar que “tot això ho va iniciar el meu pare, amb tot el seu entusiasme, i després el poble de Sant Boi li va donar suport fins a arribar a aquests cents anys, que no és poca cosa. I estic segura que en farem molts més” i va afegir que “ell havia mamat aquest esport a França, on havia anat a estudi. I li va agradar tant que va decidir portar-lo a Sant Boi. I si se'n va sortir és perquè una sèrie de companys el van ajudar”. Durant l’acte es van lliurar dos rams de flors a Rosa Aleu i a la seva cunyada, viuda del fill de Baldiri Aleu.

Festa a la ciutat

Els cent anys de la UE Santboiana no estan passant desapercebuts al municipi baixllobregatí. Diversos carrers de la ciutat s’han guarnit anunciant una data tan important per l’entitat esportiva. Sant Boi ja viu el centenari de la seva entitat esportiva més emblemàtica. 

209165561 4573791582632570 8794733808145271959 n

Presentació

Després del tret de sortida del centenari hi ha prevista la presentació oficial d’aquest, a l’antiga seu de l’empresa cervesera que patrocina el club. “El del dimarts serà un esdeveniment més institucional, on explicarem el calendari previst per als pròxims mesos”, explica el president del club, Miquel Martínez.  

Redacció / Fotos: Presidència Generalitat-UES-Aj. Sant Boi