Xavier Badia i Meritxell Soler es coronen a Olesa de Montserrat

Es van proclamar campions de Catalunya dels deu quilòmetres en ruta a la prova atlètica de la Cursa del Foc

Olesa de Montserrat va ser capital de l’atletisme durant tot el cap de setmana. El plat fort però fou diumenge 20 de juny amb la celebració de la XIV Cursa del Foc, que a més va ser puntuable per al 28è Campionat de Catalunya dels deu quilòmetres en ruta en les categories absolut i màster. Els millors atletes de la distància -més d’un centenar- van competir pels carrers del municipi del Baix Llobregat Nord en el primer campionat d'aquest tipus d'asfalt des de l'esclat de la pandèmia. Paral·lelament es va celebrar les proves per a adults dels 5 i 10 km.

201821828 4189173631104093 3210146442748158884 n

Els guanyadors del Campionat de Catalunya dels deu quilòmetres, amb rècords de la prova, van ser Xavier Badia (AA Xafatolls, 30’36’’) i Meritxell Soler (34’45’’, Avinent Manresa).

200284683 4189173747770748 903180081014438468 n

D’altra banda, a la prova Open dels 10 km els vencedors van ser Albert Moreno (31’34’’) i Maria Trinidad Serrano (40’12’’). Mentrestant, a la distància dels cinc quilòmetres, els primers classificats foren Mouad Mbarki (At. Montornès, 15’36’’) i Alba Gallardo (Avinent Manresa, 18’25’’).

Altres proves

Dissabte 19 de juny es van celebrar les curses per als més petits, amb les distàncies de les categories de promoció i la Milla del Foc, que van aplegar més de 100 participants. Cada mitja hora es va donar el tret de sortida a les diferents categories, amb la plaça de Catalunya com a centre neuràlgic.

Redacció / Fotos: Aj. Olesa-Cursa del Foc