Pau Gasol torna a aixecar el títol de la Lliga Endesa

“Ara toca descansar i plantejar-se una mica el futur, però estic molt content d'haver pogut jugar a aquest nivell a hores d'ara de la meva carrera”, ha aplicat el santboià de l’FC Barcelona

Pau Gasol va rubricar aquest dimarts el seu retorn al Barça de manera triomfal guanyant la Lliga Endesa davant el Reial Madrid amb la mateixa contundència que fa 20 anys quan va ser l'MVP d'aquella final davant el mateix rival en el preludi de la seva llegendària carrera en l'NBA.

gasol endesa

La llegenda del bàsquet espanyol va tornar a jugar un gran partit amb 11 punts, 6 rebots i 2 assistències, per a sumar 19 punts de valoració en vint minuts i fondre's en una abraçada amb els seus companys quan va ser substituït a tres minuts del final.

Segons el santboià, aquests últims mesos “han estat molt bonics' i que s'alegra 'molt d'haver acabat així. Viure un moment així amb gairebé 41 anys, acabant de ser pare fa uns mesos, és una cosa molt especial que mai he viscut com a jugador”, encara que no va especificar si es retirarà després de l'estiu.

A punt de complir els 41 anys, Gasol ha estat a un nivell superior a l'esperat, fins i tot per aquest, en el qual segurament serà el seu últim títol a nivell de clubs després de conquistar altres dues lligues (1999 i 2001) amb el club on es va formar i dos anells de campió de l’NBA (2009 i 2010) amb Los Angeles Lakers.

Malgrat estar lluny dels números estratosfèrics que va aconseguir en 2001 amb 20 anys (16,3 punts i 9 rebots), el play off final de Gasol ha estat espectacular pujant un graó a mesura que passaven els partits. Gasol, això sí, ha estat el més regular del seu equip al llarg dels vuit partits de les sèries pel títol, deixant un rècord per a la història: la màxima valoració en el menor temps possible en un partit de play off amb els 22 punts contra el Joventut en el tercer partit de quarts en 11 minuts i 56 segons.

gasol endesa 3

El jugador va rebre l'homenatge del Palau Blaugrana en el qual podria ser el seu últim partit en el temple blaugrana, però la seva trajectòria en el bàsquet, més enllà de colors, va ser reconegut en les pistes dels eterns rivals, el Joventut i el Reial Madrid, on va ser ovacionat pels aficionats rivals. “Ho he dit sempre que pot ser l'últim partit, sobretot quan estàs ja a hores d'ara, que has batut tots els pronòstics, sobretot amb la lesió i tot. Toca descansar i plantejar-se una mica el futur però estic molt content d'haver pogut jugar a aquest nivell a hores d'ara de la meva carrera”, va detallar. “Ara aquests dies toca pensar a estar una miqueta amb la família perquè s'ho mereixen i després pensar en la selecció i veure què farem en el futur”, va detallar.

gasol endesa 2

La Lliga ACB conquistada per Pau Gasol és segurament el penúltim pas del seu últim ball en la seva història d'amor amb el bàsquet. L'últim hauria de ser en els Jocs Olimpics de Tòquio on el pivot fins i tot somia a guanyar l'únic títol que no ha aconseguit, l'or olímpic.

Redacció / Fotos: FCB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix