El bàsquet cornellanenc presenta la seva vinculació històrica

Imprimeix

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat va ser l'escenari, ahir a la tarda, de la presentació a l'alcalde, Antonio Balmón, del projecte de vinculació de tres de les entitats locals de bàsquet (CB Cornellà, AEJ Riera i BF Cornellà). Durant la recepció, els presidents dels clubs van explicar aquesta iniciativa esportiva conjunta a l'alcalde que els hi va donar tot el recolzament i empenta a una col·laboració històrica entre clubs de bàsquet.

Durant la recepció, Antonio Balmón va qualificar aquesta iniciativa "d'intel·ligent, sobretot, en els temps que venen". D'altra banda va dir que calia allunyar-se de l'enfrontament i per això "l'ajuntament donarà suport al conveni" i, a més, "està disposat a defensar les posicions de les tres entitats ja que és molt important unificar forces per fer coses importants i fugir de la discrepància". Balmón va afegir que si aquesta iniciativa "va bé i funciona és una experiència que em permetrà explicar a d'altres entitats i realitats socials. A més, penso que es donen les condicions per afrontar aquest projecte esportiu amb èxit per al bàsquet i el bàsquet femení local."

José Manuel Parrado, regidor Delegat d'Esports, considera que aquest conveni "s'ha fet sota el sentit comú, amb perspectiva de futur i amb una bona interlocució de totes les entitats. És una manera d'aprofitar i equilibrar les estructures dels clubs amb l'objectiu de desenvolupar una tasca educativa i esportiva adequada."

El president del CB Cornellà, José Rey, va explicar al final de l'acte que "és un moment històric per a la ciutat, per a l'esport cornellanenc i, sobretot, per al bàsquet local. És un procés rellevant i de gran importància a nivell esportiu. El conveni de col·laboració enfortirà la branca femenina a nivell de base així com el bàsquet de formació en el barri Riera sota uns criteris unificats. Aquest procés permet que el bàsquet a la nostra ciutat pugui tenir una evolució en el futur ja que totes les entitats treballaran conjuntament amb un mateix objectiu i camí". A més, el mandatari es va mostrar molt satisfet de la recepció amb l'alcalde: "Ens ha donat tot el recolzament i la total predisposició per part de l'ajuntament per tirar endavant aquest ambiciós projecte esportiu dels tres clubs."

D'altra banda, Juan Antonio Jarque, president de l'AEJ Riera, va destacar que per "a nosaltres és vital aquest acord de vinculació-col·laboració per mantenir la secció de bàsquet. Podrem potenciar la base i seguir creixent i donant un servei més i de major qualitat a la gent de Cornellà i del nostre barri."

Miguel López, president del BF Cornellà, creu que aquest acord serà "molt positiu per a la ciutat i per aquelles nois i noies que vulguin fer bàsquet. És un projecte atractiu en la que els recursos humans, tècnics i d'instal·lacions es puguin fer servir pel que vulgui fer bàsquet pugui i tingui les possibilitats de practicar aquest esport tant d'alt nivell com de formació".

Marçal Fontanals - CBC /Foto: CBC