David Soler i Alba Xandri guanyen la III Vertical Montserrat

Aquest any ha tornat a tenir un caràcter solidari, ja que els seus fons es destinaran a activitats d'atenció a la infància de l'Hospital de Sant Joan de Déu

Unes 110 persones han participat aquest dissabte en la tercera edició de la Vertical Montserrat, la carrera vertical més exigent d'Espanya, amb 2.180 esglaons d'escala en el traçat, que aquest any ha tornat a tenir un caràcter solidari, ja que els seus fons es destinaran a activitats d'atenció a la infància de l'Hospital de Sant Joan de Déu.

E3G7evdWYAYl0CF

Els corredors de la prova, a la localitat de Monistrol de Montserrat (Bages), han començat a pujar des de primera hora del matí els 2.180 graons en 388 metres de desnivell que separen l'estació inferior i superior del funicular que puja fins al monestir.

En aquest recorregut extrem han participat una trentena de bombers, al costat d'altres esportistes, entre ells vuit en la categoria inclusiva, dirigida a persones amb discapacitat física, com és el cas d'un corredor amb esclerosi múltiple, o de tipus intel·lectual, auditiva o visual. Un dels participants ha estat l'atleta paralímpic albanès i guanyador de diversos rècords Guiness Haki Doku, que ha recorregut de baixada les escales de la Vertical Montserrat en cadira de rodes.

E3Hd7qHXoAEXCa8

Els guanyadors en la categoria Open han estat David Soler amb 12'13" i Alba Xandri amb 14'43". El millor temps aconseguit en la categoria Bombers ha estat pel guanyador de la categoria absoluta Adrià Duarri amb un temps de 17'52". Enguany no hi ha hagut premi per la millor bombera degut a l'absència per lesió de la Mònica Tomàs, de Bombers de Barcelona. En la categoria Inclusiva, han participat sis esportistes, fent Joan Soto amb 18'42" la millor marca.

E3Hd7q8X0AMbDM3

L'objectiu de la carrera, creada el 2017 pel cos de bombers de la Generalitat, passa per finançar, amb els diners d'inscripcions i patrocinis, tant projectes de recerca de malalties infantils com també programes dirigits als nens en risc d'exclusió social que són atesos a l'hospital de Sant Joan de Déu.

Homenatge

La Vertical Montserrat d'aquest any ha rendit també homenatge a l'alpinista Sergi Mingote, mort el gener passat en un accident a la muntanya K2, que tenia previst apadrinar la prova i participar com a guia de l'esportista amb discapacitat visual Joan Soto.

Redacció / Foto: Vertical Montserrat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix