Iker Bonillo es corona a la 40a Cursa del Llobregat

Imprimeix

El ciclista valencià, de l’equip Manuel Fundación, es va imposar a l’esprint a Sant Boi de Llobregat

El ciclisme va tornar a ser protagonista aquest diumenge. Es va celebrar la Cursa del Llobregat, que enguany va arribar a la quarantena edició amb el ja tradicional recorregut entre els municipis de Navàs i Sant Boi de Llobregat. La prova, organitzada pel CC Sant Boi, va aplegar 192 ciclistes de categoria júnior.

E2oDqVmXIAApqZq

Com és habitual, després de la sortida es van succeir els atacs per afrontar de seguida l'Alt de Vilaredes, però el gruix dels ciclistes es van mantenir agrupats fins a coronar l'Alt de Vacarisses (km 58). Va ser en el descens quan es va formar la primera escapada seriosa del dia, amb Raúl Carmona, Iván Gomar, Roberto Alonso i el català Jan Castellón. No van aconseguir obrir un gran forat, mai més enllà dels 45 segons, i finalment van ser engolits de nou a les primeres rampes de l'Alt d'Ullastrell, que es coronava a trenta quilòmetres de meta.

E2oPk30XwAER5oB

L'alt ritme va fer que el gruix dels ciclistes es quedés fragmentat en diversos grups, quedant al capdavant uns trenta ciclistes que serien els que presumiblement es jugarien la victòria. A manca d'uns deu quilòmetres pel final, d'aquest reduït grup davanter s'escapava Marc Terrasa, Joel Pardo, Axier Casado, Iñaki Navarro i Iker Bonillo. Quan tot semblava indicar que es jugarien la victòria, ja dins del darrer quilòmetre van ser caçats pel grupet perseguidor provocant una arribada a l'esprint en el qual el valencià Iker Bonillo (Manuela Fundación) va imposar la seva punta de velocitat per endur-se la victòria davant de Marc Terrassa (Eolo Kometa) i Roberto Alonso (Batho). Jan Castellón (Bikesport-Ford Nicolàs) ha estat el millor català, acabant en quarta posició la cursa.

E2oZjEcWEAEp3m1

El francès Jermoe Raus (CD Pyrenées Orientales) es van endur la classificació de la muntanya, mentre que Axier Casado (Tot Net Terrassa) va guanyar les Metes Volants, Pau Martí (Teika Team GSport) va ser el millor junior de primer any, i Eolo Kometa fou el millor equip del dia.

Redacció / Fotos: CC Sant Boi