La corberenca Laia Sanz torna al Mundial de trial i també al d’enduro

Entre ambdues modalitats, compta amb 18 títols mundials i podria aspirar a aconseguir la vintena d'entorxats

Laia Sanz tornarà a competir en el Campionat del Món de Trial vuit anys després de retirar-se de la competició i també disputarà el Campionat del Món d'Enduro Femení, del que es va retirar el 2017.

Entre ambdues modalitats, compta amb 18 títols mundials i podria aspirar a aconseguir la vintena d'entorxats doncs, segons ha reconegut, “tornar al trial era una cosa que m'havia passat pel cap diverses vegades, però no havia tingut l'oportunitat i em fa molta il·lusió.” 

laia sanz torna

“Els 20 títols és una xifra que sona molt bé, però no serà fàcil i més que pensar a guanyar, cal entrenar per recuperar les sensacions i sentir-me competitiva. Després ja veurem, però és clar que ho intentaré”, assegura en un comunicat la pilot de Corbera de Llobregat d''Off-Road'.

Sanz va decidir deixar el trial després de completar la temporada 2013, perquè no podia compaginar el Trial amb el Mundial d'Enduro i el Ral·li Dakar, però ja llavors va dir que “no sé si és un adéu o un fins ara”, va dir.

Un altre dels factors que ha influït decisivament és la seva recuperació de la malaltia de Lyme, que va contreure el 2020 i que va minvar molt el seu estat físic i de salut. “Els últims tres anys han estat molt complicats per a mi; primer amb una mononucleosi, després la Febre Q i l'any passat el Lyme. Ara que començo a trobar-me millor, estic molt contenta de tornar al trial, que a més és l'esport en què vaig començar i que he trobat molt a faltar”, assenyala satisfeta Sanz.

La pilot corberenca també ha decidit tornar al Mundial d'Enduro Femení, del que va decidir retirar-se fa quatre anys per centrar-se en els ral·lis Cross-Country i el Dakar. “El pla és córrer el mundial de Trial i el d'Enduro. No serà fàcil perquè compaginar les dues coses és molt complicat, però ho intentarem. Estic una mica desconnectada de les dues modalitats, encara que serà molt interessant veure què tal se'm dona”, explica Sanz.

L'última participació de Sanz en el Mundial d'Enduro Femení va ser el 2017, quan lluitava pel seu sisè títol de l'especialitat, però en l'última carrera de la temporada a Alemanya, un problema tècnic li va impedir emportar-se el que hagués estat el seu dinovè títol mundial (sumant els 13 de trial).

La primera cita per a Laia Sanz serà en el Trial d'Itàlia, de l'11 al 13 de juny i, sense descans, una setmana després disputarà la primera prova del Mundial d'Enduro, a Portugal.

 

Redacció / Fotos: Arxiu-LS
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
110

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix