El santboià Pau Gasol juga els seus primers minuts com a blaugrana

Es va estrenar davant del Bayern de Munic, en un partit intranscendent de l’Eurolliga, on va anotar 9 punts i capturar 4 rebots en poc més de tretze minuts

Pau Gasol es va estrenar amb la samarreta de l’FC Barcelona i com a titular en el partit que va enfrontar l'equip blaugrana amb el Bayern de Munic al Palau Blaugrana corresponent a l’Eurolliga. Vint-i-cinc mesos després, el santboià, amb 40 anys, va tornar a sentir-se jugador. El pivot va jugar 13’03’’, anotant 9 punts (4/9 de dos i 1/2 en lliures), va capturar 4 rebots, va donar una assistència i va forçar dos personals, però sobretot va destil·lar bones sensacions, malgrat la inactivitat.

Gasol, que va signar pel Barça per a preparar la seva participació en els Jocs Olímpics i no jugava des del 10 de març de 2019 després d'una lesió al peu, va sortir en el quintet titular i als 47 segons, en el segon tir que va llançar, va anotar la seva primera canastra. Va jugar 4’23’’ en el primer quart (6 punts); 4 minuts en el segon (un tir lliure anotat); 4’40’’ en el tercer, quan va anotar una cistella després d'una assistència de Calathes i no va jugar al quart final.

EykKTl5WgAU2uLO

D'aquesta manera, Gasol va tornar a vestir la samarreta del Barça dues dècades després i després de dues complicades temporades. La necessitat de tornar a jugar abans de la cita olímpica i la complicitat amb Juan Carlos Navarro, en el staff del Barça i que va ser el mediador en l'operació, han fet la resta.

EyjppVMWQAMvQaI

Al final del partit, el jugador va dir que era el primer partit. Sens dubte un moment especial. He intentat gaudir de cada segon i donar el màxim en cada segon. Sens dubte amb marge de millora, però content d'haver pogut jugar i d'haver-me sentit una altra vegada jugador de bàsquet”. A més va manifestar que “m'he sentit tan bé com sigui possible. Amb ganes ja de descansar i recuperar-me i poder jugar el següent i anar millorant partit a partit."

EyjhwStW8AYU lm

L’entrenador del Barça, Sarunas Jasikevicius va dir que el debut del de Sant Boi de Llobregat va ser “el més positiu” del partit que el seu equip va perdre contra el Bayern de Munic (72-82) i que és “una gran notícia per al Barça i important per al club” que estigui de nou en les pistes competint. El tècnic va assenyalar que té “la sensació” de comptar “amb un gran jugador” en la seva plantilla que és “molt bo” però amb el qual han d'anar “a poc a poc”. “Millorarà segur sens dubte, però cal no oblidar que és un senyor de 40 anys que va arribar en un dels partits més durs de l'Eurolliga davant un rival que va jugar molt bé i amb molt de físic”, va explicar.