Joan Fuentes, del tatami a la passarel·la

Imprimeix

El vicentí participarà en la pròxima edició de Mister International Spain 2021 representant la província de Barcelona

Els vicentins i vicentines ja tenen un altre motiu per sentir-se orgullosos. El seu veí, Joan Fuentes, ha estat escollit per representar la província de Barcelona al certamen de bellesa més important de l’estat, Mister International Spain 2021, que s’ha de celebrar a finals de juliol o principis d’agost (no hi ha seu ni data definida).

37385c5b a2ae 442b ab6c 720e3ba0f66f

“Aquests certàmens sempre m’havien cridat l’atenció, però el treball familiar i l’esport em limitaven molt. Un dia vaig parlar amb una companya de l’agència de models on treballo i em va engrescar a presentar-me al concurs. No me’n penedeixo. Quan m’ho vam dir no m’ho acabava de creure. Estic feliç perquè m’havia esforçat  molt per aconseguir-ho”, explica. De fet, Fuentes coneix perfectament el món de la moda perquè compagina el seu treball diari a l’empresa familiar amb la de model d’alta costura -des de fa uns vuit anys-.

8ba5dffb 87b3 403e b9bd 62ed73a1706a

Des que va ser escollit Mister Internacional Barcelona 2021 el passat octubre de 2020, Fuentes no ha parat de preparar-se per afrontar amb garanties d’èxit un dels reptes, fins ara, més importants de la seva vida: “Segueixo una rutina i dieta molt estricta. Em preparo físicament, però també treballo altres aspectes com l’estilisme o la bellesa (facial i corporal) amb un centre especialitzat que col·labora”. El és que el Sant Vicenç dels Horts coneix perfectament que el certamen tindrà molta competència (52 candidats), “ja que tots els participants es preparen a consciència i tenen un equip darrere que els dona suport.”

1bbd3270 02c8 42ea 9048 1939c063abb7

Aquest jove de 28 anys i 1,82 metres, compta també amb un entorn que li dona suport incondicional. “És una part fonamental. La meva família està amb mi al dos-cents per cent. També estan els meus amics i la meva parella, que em faciliten molt les coses i els estic molt agraït. Tots ells fan que el camí per arribar al certamen sigui més fàcil.” 

Esportista d’elit

L’altra passió de Fuentes és l’esport. De fet, ja des de ben petit practica el taekwondo. La seva constància, treball i sacrifici li han permès fer-se un nom en el món d’aquesta modalitat. Actualment és integrant de la selecció nacional espanyola on ha aconseguit importants èxits com el campionat del Món, d’Europa o d’Espanya en la seva categoria. “El meu proper repte és l’Europeu que se celebrarà al novembre a Benidorm”, explica. El vicentí sap perfectament que la pràctica esportiva al màxim nivell té data de caducitat: “Per estar a l’elit calen moltes hores de dedicació. Penso que encara em queda un parell d’anys a l’alta competició i després s’obrirà una nova etapa a la meva vida per afrontar altres reptes.”

joanfuentes escola

Un dels reptes que li fa especial il·lusió és continuar dedicant-se a l’ensenyament del taekwondo a l’escola Yong-Gam de Torrelles de Llobregat on n’és el director -també col·labora amb l’Ajuntament organitzant diferents activitats-. “Em dedico a l’ensenyament des de fa dotze anys. Tinc alumnes des de tres anys i imparteixo classes de dilluns a divendres. És molt estimulant i, a la vegada, molt agraït”.

joanfuentes escola 2

Ara, però, la mirada la té posada en pròxima edició de Mister International Spain 2021, on espera arribar molt lluny: “Vaig dia a dia. Quan m’aixeco al matí ho faig amb molta energia pensant que cada dia que passa queda menys per a la meva participació. Per a mi és un gran honor i privilegi representar a la meva província. Espero estar a l’altura, donar tot el millor de mi i gaudir de l’experiència.”

El podeu seguir a la següent adreça d’Instrgram:@joan.fuentes8

Redacció / Fotos: Joan Fuentes