Els Jocs Escolars al Baix Llobregat tornen el pròxim 10 d’abril

El reinici se centrarà en els esports d’equip mentre que els individuals tornaran abans de maig

El Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) ha anunciat que els Jocs Escolars del Baix Llobregat es reprendran el dissabte 10 d'abril. En un comunicat enviat a les entitats i centres adscrits a les competicions escolars, el CEBLLOB ha destacat la data de la represa de l'activitat, arran de l'última resolució del Procicat, on es detalla la possibilitat de competir a totes les categories i edats. En un primer terme, aquest reinici se centra en els esports d'equip, i es preveu que els esports individuals també tornin a l'activitat abans del maig, sense data específica, encara.

esport escolar futbol 5 1024x682

Salvador Valls, president del CEBLLOB, ha celebrat la represa de les competicions afirmant que "tornem, i ho fem amb totes les garanties, avui és un dia important pel Consell i sobretot per l'esport al Baix Llobregat, per la salut i per tots i totes les participants als Jocs Escolars. Tenim moltes ganes de tornar a veure els i les nostres joves competint i creixent al voltant de l'esport i els valors que ens caracteritzen."

unnamed

Des d'avui fins al 26 de març, les entitats i centres del Baix Llobregat podran inscriure's a la represa de les competicions en edat escolar, i el dimecres 31 de març es publicaran els calendaris dels Jocs Escolars amb els enfrontaments detallats, que es preveu es realitzin fins a l'últim cap de setmana de juny.

basquet formacio 400x250

El Juga Verd Play

El sistema de joc Juga Verd Play (http://cebllob.org/juga-verd-play/), original del Baix Llobregat, a través del qual els valors sumen al marcador, també es reactivarà amb la tornada dels Jocs Escolars. Aquest sistema, lligat a la competició, permet a esportistes, tècnics/ques i públic, puntuar les actituds d'un i altre equip per tal que pugin al marcador.

Esport i seguretat

El Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) ha presentat aquesta setmana la Guia de bones pràctiques en l’esport a l’escola sota el lema: L’esport a l’escola, sempre segur!. Tal com s’expressa a la pàgina web de la Guia (http://cebllob.org/esport-escola-sempre-segur/), es tracta d’un document viu a través del qual les escoles i instituts de la comarca podran aportar els seus consells, recomanacions i bons hàbits a través d’un formulari (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccKoaas4m2uFWIxljO0-lo60lYKHBqu5sQRPXdz0z2gxxHJg/viewform) per tal d’ampliar el recull.

Salvador Valls, president del CEBLLOB, ha expressat el seu “agraïment al món de l’esport escolar a la comarca per la seva feina a l’hora de garantir la seguretat i el creixement saludable dels més joves”. Al mateix temps, ha posat en valor “la tasca exemplar dels nostres docents en una de les etapes més dures que ha viscut la nostra societat, aconseguint fer prevaldre valors com el compromís i la perseverança per superar un moment tan dur com l’actual, amb l’educació i l’esport com a pilars bàsics en pro de la salut general”.

En el moment de la presentació del projecte, diversos centres educatius ja han mostrat el seu suport a la iniciativa, tals com l’institut Olorda; l’Escola Benviure (Sant Boi de Llobregat); l’Institut de Collbató; l’escola Amat Verdú (Sant Boi de Llobregat); l’Anselm Clavé (Cornellà de Llobregat); l’escola Jacint Verdaguer (Cornellà de Llobregat); l’escola Montserratina (Viladecans); el Garrofer (Viladecans) o l’escola Marcel·lí Moragas (Gavà).

La seva participació s’ha basat en l’elaboració de vídeos explicant les mesures que es prenen a cada centre per garantir l’esport segur, així com la descripció de les principals bones pràctiques que han nodrit la Guia de bones pràctiques en l’esport a l’escola. Com s'explica en el video resum de la campanya, aquestes càpsules elaborades per cada centre seran publicades setmanalment a les xarxes socials del CEBLLOB: @cebllob.

Redacció / Fotos-Vídeo: CEBLLOB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix