Laia Sanz s’estrenarà en competicions automobilístiques

Imprimeix

La corberenca participarà en la Baixa Dubia amb Lucas Cruz com a copilot amb l’objectiu de sumar les seves primeres hores de pilotatge

Després de completar el seu onzè Dakar, Laia Sanz s’estrenarà en competicions automobilístiques el cap de setmana vinent a la Baixa Dubai, puntuable per a la Copa del Món FIA de Baixes Cross-Country, al volant d'un buggy lleuger Ca-Am Maverick X3 de la categoria T4.

EuRkMJsXcAI4jL7

L'únic objectiu de la corberenca és sumar les seves primeres hores de pilotatge amb un tipus de vehicle al qual no està acostumada, però una excel·lent oportunitat per preparar la seva estrena el 3 i 4 d'abril en el campionat Extreme E, on es rellevarà al volant d'un 4x4 elèctric amb Carlos Sainz a l'equip ACCIONA Sainz XE.

EuVp4gRWYAAf 6C

La idea de Laia Sanz és “entrenar i aprendre per l'Extreme E doncs necessito fer quilòmetres i, encara que és una Baixa i només correm dos dies, m'anirà molt bé, serà molt positiu'”. Sanz comptarà amb Lucas Cruz, l'habitual copilot de Carlos Sainz amb qui ha guanyat tres edicions del Ral·li Dakar.

“Estic molt agraïda a Carlos Sainz per tot el suport que m'està donant, i també a Lucas Cruz per acompanyar-me en aquest procés d'aprenentatge. És un honor i un luxe comptar amb ell en la meva primera carrera. Té molta experiència i segur que m'ensenyarà i em donarà molts consells”, ha afegit Laia Sanz en la nota difosa per la mateixa pilot.

EuW2WQqXYAI3VaS

“Només he pogut fer un parell d'entrenaments amb un Ca-Am, però és diferent del que pilotaré a Dubai, així que començo des de zero. Serà la meva primera vegada en un buggy amb un copilot i gairebé tot serà nou per a mi, però m'agraden els nous reptes i estic molt motivada”, afirma Sanz.

La Baixa Dubai tindrà un total de 426 quilòmetres i començarà el divendres 19 de febrer amb la disputa de la primera de les dues etapes de què constarà el ral·li, de 212 quilòmetres (192 d'ells, cronometrats), mentre que en la segona recorrerà 214 quilòmetres, dels quals 194 quilòmetres seran d'especial.

Redacció / Fotos: Laia Sanz