Xavi Pascual és anomenat president d’honor de l’ONGD ACCeDE

L’actual tècnic del Zenit de Sant Petersburg es vincula activament amb els projectes de l’ONGD gavanenca, reforçant així l'arrel a la seva ciutat i al club on va començar

L’entrenador gavanenc va iniciar la seva trajectòria professional en la categoria de minibàsquet del Club Bàsquet Gavà la temporada 1990-91 i va estar a l’entitat local fins a l’any 1994. Xavi Pascual té una exitosa carrera esportiva, però mai ha perdut les seves arrels i sempre ha mantingut el vincle tant amb el seu club d’origen, com amb la ciutat de Gavà, on actualment continua vivint la seva família.

XP 7

L’any 2010, arran de l’adopció d’un nen etíop per part d’una parella gavanenca vinculada al Club Bàsquet Gavà, un grup de famílies i directius van decidir constituir l’any 2010 l’ONGD ACCeDE-Associació Catalana per a la Cooperació, l’Esport, el Desenvolupament i l’Educació amb l’objectiu, en l’àmbit de la cooperació internacional, de protegir els drets de la població més desprotegida, com són els infants, fent possible mitjançant l’ensenyament reglat i l’esport, el dret bàsic a l’educació, a la salut i al joc.

XP 9

Des dels primers passos d’ACCeDE, el Xavi Pascual sempre que hi ha pogut ha col·laborat en totes les accions que li han plantejat. Pascual i la ONGD comparteixen els mateixos valors, fer del bàsquet i l’esport una eina de desenvolupament per millorar les condiciones de vida dels més desafavorits. L’entrenador català ha sigut inspiració i ha recolzat als trenta joves entrenadors i entrenadores cooperants, sortits com ell de Gavà, i que ham treballant durant els deu anys d’ACCeDE a Etiòpia.

L’any 2020 s’ha donat suport a l’escolarització, l’alimentació i l’esport a la infància, tant des del punt de vista reglat i formal, com d’oci i lleure informal a més de 1.880 nens i nenes, 300 joves, hem atorgat 250 beques educatives i a través dels nostres convenis s’han contractat 24 entrenadors i entrenadores a Etiòpia.

WELKITE 7

I aquesta és una altra visió que en Xavi Pascual i ACCeDE comparteixen, ajudar al desenvolupament  del bàsquet als països més desfavorits, com una eina de generar oportunitats i riquesa,  aportant a més, al creixement de la seva infància els valors que comporta l’esport. Esport com a símbol de sacrifici, constància, treball, equilibri i esperit de superació. Aspectes que el tècnic gavanenc sempre ha traslladat als seus equips.

WELKITE 1

Així, en Xavier Pascual ha volgut fer un pas més en la seva col·laboració amb l’ONGD ACCeDE i ha decidit implicar-se en primera persona en el desenvolupament dels diferents projectes esportius i socioeducatius a Etiòpia.  “Em fa molt feliç la meva vinculació amb ACCeDE, una entitat que són les meves arrels. Portem anys col·laborant amb molt d’èxit. Aquest darrer any, hem donat ajuda directe, a través “SPORT IS LIVE”, a més de 1.890 nois i noies que viuen en una situació de pobresa severa a Etiòpia. Gràcies al programa, hem donat suport a l’escolarització, una alimentació bàsica, i han pogut gaudir de l’esport i el joc, com a dret universal de la infància”, explica. D’altra banda, manifesta que “m’omple d’orgull aquest reconeixement, perquè ve dels meus companys, de casa meva i m’apodera per ficar-me més directament a tot el treball de l’organització.”

Coincidint amb el desè Aniversari d’ACCeDE, l’ONGD gavanenca ha decidit atorgar la presidència d’honor al Xavi Pascual per donar més visibilitat i reforçar el vincle de l’entrenador de Gavà amb els projectes de l’entitat. El president d’ACCeDE, Xavier Esteban, explica que “el prestigi internacional del Xavi Pascual, el seu coneixement del món del bàsquet i experiència professional serà un gran impuls i una motivació extra per a tota l’organització”. Estem ben segurs que ens permetrà arribar i portar encara més recursos solitaris a molts més nens i nenes.”

Redacció / Fotos: ONGD ACCeDE

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix