En marxa l''e-sports del Baix, aprenem com cal per jugar en digital'

Imprimeix

Aquesta proposta del CEBLLOB busca apel·lar tant a famílies amb fills a càrrec, tècnics esportius i membres del món educatiu

El Consell Esportiu del Baix Llobregat ha posat en marxa el projecte 'e-Sports del Baix, aprenem com cal per jugar en digital’ per formar la ciutadania de la comarca en valors i hàbits saludables entorn els videojocs. Com descriu el mateix Consell en la seva pàgina web, aquesta campanya es nodreix de diferents accions, començant per una primera fase de webinars formatius i una segona fase on els participants podran simular una competició del videojoc Rocket League, que combina automoció i futbol.

Captura de pantalla 2021 02 16 a las 10.30.04

Pel que fa al seu públic, aquesta proposta busca apel·lar tant a famílies amb fills a càrrec, tècnics esportius i membres del món educatiu. El mateix Consell oferirà, de la mà de la plataforma eDojo (especialitzada a formar a través de videojocs i donar a conèixer els e-sports), un primer webinar sota el títol ‘Introducció als e-sports per a professionals del sector educatiu i esportiu’, i un segon amb el lema ‘Introducció als e-sports per a famílies’.

Un cop realitzades les formacions orientades al públic adult, el CEBLLOB preveu crear diversos equips de joves decidits a rebre també un webinar formatiu sobre l’ús dels videojocs, dues classes sobre els e-sports i una competició final a l’esmentat joc Rocket League.

cuidado con los videojuegos iloveimg resized

La pràctica esportiva, també present

La competició esmentada es complementarà amb accions tant dins com fora de l’ordinador o la consola. Els equips, cada dilluns, rebran reptes d’activitat física que els faran sumar punts de cara a la classificació final, on no només valdrà ser el més hàbil amb el videojoc, sinó també haver adquirit els hàbits i coneixements necessaris per jugar a la consola o l’ordinador dins una rutina sana, estable i saludable.

Els videojocs, en creixement

Des del Consell Esportiu s’ha posat també en context l’ús dels videojocs amb el següent text: “El creixement de l’ús dels videojocs i el món que els envolta és una realitat que cada cop té més presència dins del nostre dia a dia. Durant els últims anys i derivat d’aquest creixement, s’han començat a dur a terme competicions. Esports electrònics (e-sports) és la forma d’anomenar les competicions que es duen a terme mitjançant videojocs. La popularitat i gran públic de les competicions de videojocs ha derivat en la creació d’entitats i equips de professionals. Aquests equips es dediquen a entrenar i millorar les seves habilitats i s’especialitzen en la pràctica concreta d’un sol videojoc o gènere. Dins dels e-sports es considera a cada videojoc una disciplina diferent. El seu funcionament és molt senzill: cada eSport té les seves pròpies regles i tenen accés a diferents dispositius i plataformes de forma online o offline.”

MÉS INFORMACIÓ (clíca aquí)

Redacció / Fotos: CEBLLOB