El Barça de Koeman baixa al Cornellà dels núvols

Els verds, que ja no podran continuar fent història, van quedar eliminats de la Copa del Rei després de forçar la pròrroga

No va ser suficient l’extraordinari partit del porter local Ramón -va detenir dos penals-, ni el gran treball i la il·lusió que va posar l’equip verd. Al final es va imposar la lògica i el Barça, amb molts patiments, es va classificar per als vuitens de final de la Copa del Rei després de guanyar al Cornellà gràcies als gols de Dembelé i Braithwaite a la pròrroga.

La primera part del partit va ser intensa i de control del Barça encara que no va ser capaç de generar ocasions de gol en els primers trenta minuts. La primera ocasió clara la va tenir el conjunt blaugrana en el minut 32 amb un xut del portuguès Trincao que va aturar Ramón. I en el minut 38, l’àrbitre va castigar amb penal una falta sobre Araujo dins de l’àrea. L’encarregat de llançar el penal va ser Pjanic, però Ramón va aturar el llançament del bosnià. La primera meitat va acabar amb el marcador inicial.

fcf 1

fcf 2 bona

fcf 3

fcf 4

A la represa, Ronald Koeman va posar més pólvora al camp amb l’entrada de Dembelé. En el minut 47, Ramón va tornar a salvar al Cornellà d’encaixar el primer gol amb una gran oportunitat que va tenir Braithwaite davant el porter del conjunt verd. Va respondre els del Baix Llobregat en una doble ocasió d’Agus Medina i Eloy Gila (59’). Després va ser el torn de Gonzalo (71’) i de nou d'Agus Medina (72’). El Cornellà s’estava creixent. I quan millor estaven els de Guillermo Fernández Romo, l’àrbitre va tornar a xiular un penal en contra del Cornellà per una falta sobre Lenglet. Ramón va aturar la pilota de nou, aquest cop a Dembelé. Posteriorment, Braithwaite, Sergi Busquets i Lenglet van tenir l’opció de classificar el Barça per a la següent ronda. No van encertar i el partit va anar a la pròrroga.   

Captura de pantalla 2021 01 22 a las 6.47.54

fcf 5

Captura de pantalla 2021 01 22 a las 6.47.41

En el temps extra, Dembelé va avançar els blaugranes molt aviat amb un potent xut des de la frontal de l’àrea (0-1), que va sorprendre Ramón. Konrad va tenir l’oportunitat de sentenciar el partit, però Ramón va desviar la pilota amb una mà salvadora quan anava directa a la xarxa. El Cornellà va acabar jugant els darrers minuts amb inferioritat numèrica per l’expulsió d’Estellés. El Barça va saber aprofitar aquesta circumstància aconseguint un segon gol gràcies a l’encert de Braithwaite amb una assistència de Pedri. A continuació, l’àrbitre donava per finalitzar el partit.

DECLARACIONS

ENTRENADORS

koeman

Ronald Koeman

“Ens ha faltat, una vegada més, efectivitat”

L'entrenador de l’FC Barcelona no estava gaire content del partit fet pel seu equip. El tècnic va dir en roda de premsa que “no es poden fallar dos penals en el mateix partit. A més d’en Leo Messió no tenim un tirador que demostri marcar penals. Hem tingut moltes oportunitats de gol i dos penals per a marcar abans, donar tranquil·litat a l'equip i que el partit fos diferent del que ha estat. Una altra vegada ens ha faltat efectivitat i no pot ser que això li passi al Barcelona”. I en aquest sentit va insistir que no entén “per què es fallen penals perquè el Barcelona té jugadors suficients” com perquè no sigui així. A més, Koeman va considerar que ara és el moment “d'analitzar per què una vegada més el Barcelona ha hagut de 'jugar 120 minuts”. És la tercera pròrroga en vuit dies després de les dues de la Supercopa d'Espanya. “Cal voler guanyar els partits abans. No és normal que hàgim de fer aquest desgast físic en aquesta mena de partits”, va afegir. Referent al Cornellà va comentar que “ha fet un bon partit, i el porter ha estat el millor.”

maxresdefault

Guillermo Fernández Romo

"Fins al minut 80 el partit va estar igualat en tot"

D’altra banda, el tècnic de la UE Cornellà, va destacar que “fins al minut 80 el partit va estar igualat en tot. A partir d'aquest moment, quan hi ha hagut el segon penal, ha aparegut el cansament i el partit s'ha decantat”. Romo va explicar també que en la pròrroga “el Cornellà ha tingut la sensació que calia fer massa esforç per a aguantar el resultat” i el gol de Dembélé res més començar “va acabar de complicar les coses”. Respecte a l'actuació del porter Ramón va dir que “fa tres anys sent titular en un equip de Segona Divisió B tot i la seva joventut. Ens ha mantingut en el partit”. A més va manifestar que “no anàvem a guanyar la Copa del Rei, però volíem fer-ho de la millor manera possible. L’encert que hem tingut a la nostra àrea l’hem fallat en l’àrea contrària. Així i tot hem vist un equip amb orgull.”

JUGADORS

Ramón (UE Cornellà)

"No havia parat dos penals en la meva vida. Ni en una tanda. Hem defensat ordenats, però són el Barcelona i són molt desequilibrants. Tenim un munt de baixes, però ens ha faltat una mica de benzina. Comentem amb l'entrenador dels porters com tiren els penals i a partir d'això i una mica la intuïció. Havia vist dos penals de Pjanic amb la Juve i vaig pensar que anava a tirar a la meva dreta. El de Dembélé ha estat intuïció"

Lenglet (FC Barcelona)

"Som aquí per guanyar els partits. La Copa del Rei és molt difícil i les diferències entre els equips es redueixen. Tenim una ratxa dolenta amb els penals. Hem de treballar això també. Hi ha moltes coses que hem de treballar. Hem jugat tres partits amb 120 minuts i necessitem jugar amb més gent. Els que han sortit en la segona part ho han fet molt bé. Estic orgullós d'haver portat el braçalet de capità"

FITXA

UE CORNELLÀ – FC BARCELONA (0-2)

CORNELLÀ: Ramón; Estellés, Dorca, Kevin Presa (Aschalew, 83’), Eloy Gila (Àlex Pla, 97’), Max Marcet (Chiki, 68’), Guzmán, Pol Moreno, Gerard, Agus Medina i Ontiveros (Gonzalo, 68’).

FC BARCELONA: Neto; Araujo, Griezmann (Konrad, 101’), Pjanic, Braithwaite, Riqui Puig (Dembelé, 46’), Lenglet, Trincao (Pedri, 74’), Junior, Ilaix Moriba (Sergio Busquets, 74’) i Mingueza.

GOLS: 0-1 (91’): Dembelé. 0-2 (120’): Braithwaite.

ÀRBITRE: Soto Grado, del col·legi de La Rioja. Va mostrar targetes grogues als locals Kevin Presa, Agus Medina i Estellés (2A, 117); i als visitants Pjanic i Riqui Puig.  

CAMP: Nou Estadi Municipal. Sense públic

 

Redacció / Fotos-Vídeo: FCF-RFEF-Marca

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
98

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix