Les relacions Cornellà-Espanyol, en el pitjor moment

Imprimeix
La manca d'enteniment entre les entitats arriba quan l’entitat de futbol del Baix Llobregat estrena nova instal·lació.

La relació entre la UE Cornellà i el RCD Espanyol no està travessant el seu millor moment, tot just quan l’entitat verda s’ha traslladat, des d’aquesta setmana, al seu Nou Camp Municipal que es troba precisament a tocar de l’Estadi blanc-i-blau. Les relacions de veïnatge s’han deteriorat molt en els darrers mesos fins el punt que, actualment, no hi hi cap tipus de comunicació entre els dos clubs veïns.

Les raons són, principalment, esportives. La marxa de jugadors del futbol base de la UE Cornellà al RCD Espanyol sense cap comunicació prèvia ni negociació amb el club del Baix Llobregat, i la falta d’un contracte –fa temps que la UEC espera solucionar- amb el porter del filial perico de Tercera Divisió i ex jugador cornellanenc, Èdgar Badia, ha estat el detonant del malestar de l’entitat presidida per José Gálvez. Segons el mandatari “la relació amb l’Espanyol és molt dolenta i volem que no vagi a pitjor. A més espero que no es traslladi a la convivència veïnal a partir d’ara”. Gàlvez considera que l’actitud de l’Espanyol “hauria de canviar i obrir un canal de comunicació per apaivagar els conflictes que han generat. A més, l’acord de col·laboració entre nosaltres i el Barça no va agradar gens a l’entitat blanc i blava”.

Canvi de ‘casa’

El Municipal de la Via Fèrrea ja és història. Des que l’any 1941 es va inaugurar el camp de futbol han estat moltes les vivències en una instal·lació que ha vist passat milers de jugadors de futbol, alguns d’ells han arribat a la Primera Divisió o a la selecció espanyola de futbol. A més, clubs ja desapareguts fa uns anys també van poder gaudir del camp. A partir d’aquesta setmana, la Unió Esportiva Cornellà té la seu en el Nou Camp Municipal que es troba al costat de l’Estadi del RCD Espanyol (Carrer Sorral del Riu, s/n). Una de les primeres activitats ha estat l’assemblea de socis, i actualment s’organitza el seu tradicional Campus d’estiu.

De totes formes, José Gálvez no està del tot content amb la construcció de la nova instal·lació. “Fa molt fred a l’hivern i a l’estiu molta calor ja que l’orientació del camp no és la més òptima. A més, els vestidors tenen molt que desitjar ja que la ventilació és artificial. Tampoc es va preveure una rampa per a minusvàlids que no està feta i hi ha mancances en serveis (saló d’actes, magatzem, bar, etc) que el club haurà de fer. També haurem de solucionar el tema de l’aparcament”.

Assemblea de socis

Precisament aquesta setmana es va celebrar l’assemblea anual de socis de la UE Cornellà on, a més, els socis i simpatitzants de l’entitat van tenir la oportunitat veure la nova instal·lació esportiva. Durant l’acte es va aprovar un pressupost per la propera temporada 2012-13 d’uns 300.000 euros repartits de la següent mantera: 40% Escola i Formació, 25% Futbol Base –equips A i B-, 25% primer equip, i un 10% despeses e inversions a les noves instal·lacions). Cal destacar que s’ha augmentat un 10% del pressupost respecte l’any anterior. D’altra banda, es va aprovar un superàvit de l’anterior exercici (2011-2012). “En l’aspecte esportiu –comenta José Gálvez- ha estat molt positiu. El primer equip ha quedan molt ben classificat i a punt ha estat de fer els playoff d’ascens a Segona B, mentre que el juvenil A, B i C han mantigut les seves categories, i sis equips de base s’han proclamat campions de LLiga –quatre d’ells han arribat a les finals de Catalunya.”

També es va aprovar que els veïns dels barris Centre i Riera se’ls facilitarà un carnet per entrar gratuïtament a les instal·lacions la propera temporada. Cal destacar que la quota de socis se mantindrà pel proper any.

 Objectius per a la temporada 2012-13

José Gálvez té molt clar que els objectius esportius per a la propera temporada seran “intentar que el primer equip pugui fer els playoff d’ascens a Segona B, mantenir la resta de categories dels equips de base i aconseguir més mitjans per millorar el treball que s’està fent a l’Escola de Futbol.”

Un dels altres aspectes que canviaran la propera temporada serà l’equipatge dels equips, així com acabar de posar en marxa la Fundació. I per últim, José Gálvez va anunciar que “en els primers mesos del 2013 convocaré eleccions a la presidència”.

Marçal Fontanals / Foto: UEC