El Cornellà elimina de la Copa del Rei al líder de Primera Divisió

Imprimeix

Històrica victòria dels verds amb un gol d’Adrián Jiménez a la primera part que va deixar l’Atlético de Madrid fora de la competició

Els Reis Mags van dur un ‘regal’ inesperat a la UE Cornellà. El conjunt verd es va imposar per 1-0 a l’Atlético de Madrid, líder de Primera Divisió, i es va classificar per a la següent ronda de la Copa del Rei. Un sorprenent resultat que van celebrar jugadors i tècnics així com els aficionats, que van haver de veure el partit des de fora de la instal·lació esportiva pel protocol marcat per les autoritats per la crisi sanitària de la COVID-19 que no va permetre públic a les grades del Nou Estadi Municipal.

ErEOEyUXMAQzO o

El partit va començar de la millor forma per al Cornellà. Als set minuts, una centrada d’Agus Medina va acabar amb un remat d’Adrián Jiménez per situar l’1-0 en el marcador. Els verds se situaven per davant contra tot pronòstic davant el líder de Primera Divisió.

Captura de pantalla 2021 01 06 a las 19.01.35 bona

Als madrilenys no els va quedar cap remei que reaccionar i en diferents ocasions van tenir opció d’empatar. La millor, una pilota al travesser de Saúl (21’). Estellés, a la mitja hora, va poder fer el segon gol local. Abans del descans, Felipe va tenir l’ocasió d’igualar el marcador, però no va encertar la seva rematada de cap (41’). La resposta la va posar Pablo Fernández (43’).

ErEQy8eXAAEOYOs

A la represa, Torreira va estar molt a prop de l’empat en un llançament de falta (56’). Els cornellanencs es defensaven amb contundència davant l’ímpetu blanc-i-vermell. Dos minuts més tard, Eloy Amagat va estar a punt de fer el segon, però la seva rematada no va tenir el premi esperat pel jugador. En el minut 65, Ricard era expulsat després de veure la segona targeta groga i l’Atlético de Madrid es quedava en inferioritat numèrica la resta del partit.

9zOsqNoXWG cornella atm 3

Tot i jugar amb un home menys, els de ‘Cholo’ Simeone van agafar les regnes del partit i van intensificar la seva presència a l’àrea cornellanenca, però sense gaire pólvora ofensiva. Mentrestant, el Cornellà buscava el contracop per acabar per decidir el partit amb un segon gol. Els minuts van anar passant sense que passés res fins que l’àrbitre va xiular el final del partit. Aleshores, va esclatar l’alegria a les files verdes, ja que els homes de Guillermo Fernández Romo havien eliminat al líder de Primera Divisió. Un resultat històric per a la modesta entitat esportiva baixllobregatina.

ErEnWVlXUAI tKj

DECLARACIONS

Diego Pablo Simeone

diego simeone 5eaf097967a29

L'entrenador de l'Atlètic de Madrid va destacar que “en el global del partit s'ha jugat més al que volia el Cornellà. En les tres vegades que hem caigut els últims anys (Girona, Cultural Lleonesa i Cornellà) els rivals van ser superiors a nosaltres. La Copa últimament no ens està donant alegries i cal canviar coses perquè no ens torni a passar el mateix l'any que ve”.  Segons Simeone, la clau ha estat que “ells han aprofitat una jugada a pilota parada i tenen molta força en les jugades aèries”. A més, ha opinat que “el segon temps ha estat molt rocós, sobretot després de l'expulsió de Ricard Sánchez al minut 63”. Respecte a la substitució de Joao Felix pel jugador del filial Adrián Corral necessitava empatar el partit, Simeone ha argumentat que el portuguès “estava ranquejant del turmell” i ha intentat “atacar amb algú que estigués en bones condicions.”

Guillermo Fernández Romo

fernandez romo 2507

D’altra banda, el tècnic del Cornellà, molt content pel partit del seu equipo va explicar en roda de premsa que “al final la història era eliminar a l’Atlético de Madrid. Ha passat tot el que havia de passar per poder-los eliminar, ja que nosaltres hem fet un partit extraordinari, que ells les que tinguessin no fossin gol o l’expulsió d’un adversari. A més, en un escenari com el nostre les coses s’igualen molt”. D’altra banda, l’entrenador del conjunt verd va considerar que l’absència de Luis Suárez “en un club amb tanta exigència, tanta pressió i tants partits és fonamental gestionar els minuts i jo el que he vist és una davantera amb Joan Joäo Félix i Correa. Tanmateix el nostre encert ha estat decisiu i ens poguéssim classificar”. Fernández Romo també va manifestar que “ara no pensem en el proper rival a la Copa sinó que ja pensem en el Nàstic de Tarragona de la Lliga on nosaltres no estem guanyant a les darreres jornades. El que ens toqui estarem encantats amb un rival de Primera Divisió i el que m’agradaria que d’això puguem treure un aprenentatge i que ens ajudi a construir com equip.”

FITXA

CORNELLÀ – ATLÉTICO MADRID (1-0)

CORNELLÀ: Ramón; Estellés (Guzmán, 73’), Rulo, Adrián Jiménez, Eloy Gila (Chiki, 73’), Carlos García, David Sánchez (Dorca, 59’), Pablo Fernández (Kevin Presa, 88’), Pol Moreno (Max Marcet, 88’), Borja García i Agus Medina.

ATLÉTICO MADRID: San Román; Ricard Sánchez, Felipe, Giménez (Savic, 10’), Renan Lodi, Torreira, Kondogbia, Vitolo (Saponjic, 64’), Saúl, Correa i Joäo Félix (Mario Soriano, 74’).

GOL: 1-0 (7’): Adrián Jiménez.  

ÀRBITRE: Cuadra Fernánez, balear. Va mostrar tarjeta groga als locals Pol Moreno, Eloy Gila i Borja García; i als visitantants Ricard Sánchez (2A, 65’) i Giménez.

CAMP: Nou Estadi Municipal. Sense públic

 

Redacció / Fotos: UEC-At. Madrid-Marca