Tot a punt per al Dakar 2021 amb participació baixllobregatina

Els pilots de motos Laia Sanz i Joan Campderà i el conductor de camions Jordi Juvanteny, seran enguany els representants de la nostra comarca a la prova de motor més emblemàtica del món

L’espectacle del Dakar 2021 ja és aquí. El ral·li més dur del món comença avui dissabte 2 de gener amb el pròleg (Yeda-Yeda, onze quilòmetres). A partir de diumenge comencen les esgotadores i exigents etapes -dotze en total i una jornada de descans- de la quaranta-tresena edició. Un recorregut que es farà exclusivament a Aràbia Saudita. Aquest any només hi haurà tres representants de la nostra comarca en dues modalitats (motos i camions). Es tracta de la corberenca Laia Sanz, del gavanenc Joan Campderà i el santfeliuenc, encara que actualment resideix a La Roca del Vallès, Jordi Juvanteny.

dakar 2021 recorrido soymotor 1

LAIA SANZ (Corbera de Llobregat)

laia sanz EFE e1552467624660 1024x781

1.8m / 78kg

Aficions

VTT, esquí, lectura, passejar i sortir amb amics

Patrocinadors

Gas Gas, Pont Grup, Red Bull, RACC, Laika, Scott

Equip

Gas Gas Factory Team

Marca: GAS GAS

Model: 450 RALLY

Preparador: GasGas

Assistència: GasGas

Classe: G1.1 Élite A.S.O.

Captura de pantalla 2020 12 29 a las 9.58.36

“No arribo en les millors condicions, però en marco entrar entre els quinze primers”

La corberenca torna a ser un dels grans atractius de l’edició d’enguany del Dakar amb les seves deu participacions. El millor resultat el va assolir l’any 2015 amb una novena posició a la classificació general. A més ha conquerit el títol femení en totes les edicions que ha participat i, de nou, torna a ser la pilot a batre per la resta de les seves rivals. L’any passat no va ser bo per Laia Sanz, ja que una caiguda a la segona jornada li va fer perdre molt temps i va condicionar la seva classificació final (18è lloc) tot i que va guanyar en la categoria femenina.

Ep63MJMW8AALR8e

EqrEJvyXcAcoC Q

Laia admet que no arribarà bé físicament al Dakar, per la qual cosa tampoc vol pensar molt en pretensions de llocs en la segona incursió saudita. “Sempre em marco estar entre els 15 primers, però aquesta vegada no arribaré en les millors condicions”, explica. El Dakar 2021 serà una nova oportunitat per a deixar enrere les lesions i mostrar totes la seva destresa conductiva a bord de la moto GasGas.

JOAN CAMPDERÀ (Gavà)

1608981558357

1.85m / 92kg

Aficions

Els esports en general, moto, esquí, vida en la natura, senderisme, trekking, muntanya, aficionat a la mecànica

Patrocinadors

propi

Marca: KTM

Model: 450 RALLY REPLICA

Preparador: Propia

Assistència: Propia

Classe: G2.2 Maratón

“Vull gaudir el Dakar i acabar-lo. Ho faig per pura passió”

El Dakar és una competència que aglutina persones apassionades per l'aventura, que lluny de plantejar-se anar per un lloc en la classificació, volen conèixer un país, gaudir de l'organització d'una carrera complexa. Aquestes són les raons per les quals Joan Campderà es va apuntar en la pròxima edició del Dakar. Format en l’enduro des de petit, va començar a competir en forma amateur als 16 anys. També es va acostar al trial, provant la seva destresa en senderes de pedra que exigeixen una conducció més tècnica i més lenta. Als 18 anys, el gavanenc va marxar a l’Àfrica amb un 4x4 i fa deu anys va decidir pujar a les motos, però aquesta vegada en la modalitat del ral·li raid.

dakar 4 241120 1

DAKAR 2 241120

Amb aquest esperit va disputar dues edicions de l'Àfrica Race en el nord del continent, aconseguint bons resultats. “Sóc un apassionat dels Dakar disputats a Àfrica. Després de veure les imatges d'Aràbia Saudita, vaig sentir que la competència torna als orígens, a l'esperit dels seus inicis i vaig decidir apuntar-me. M'agrada molt la vida en la natura, sortir a la muntanya a buscar els meus propis camins”, diu. El seu objectiu “és gaudir el Dakar i acabar-lo. Ho faig per pura passió. M'encanta gaudir de l'organització, del país, del bivac. Per això vull fer-ho sencer i acabar. No em proposo sortir a fer un Dakar competitiu. Vaig amb una KTM Ral·li Rèplica que alguns amics m'han ajudat a preparar i en la categoria Original”

JORDI JUVANTENY (Sant Feliu de Llobregat)

jordi juvanteny kh 7 epsilon t 1

Aficions

Tennis, pàdel, muntanyisme

Patrocinadors

KH-7, Oly, Salvi, Proyecma, Rallye du Maroc, Epidor, Szendex, Goo, Gloobal, Propermar, Niyu, Quality Vip Valles, Zelsa, Andalucia Rally, Ramcon, Padel Nou, Jadfor

Equip

KH7 Epsilon

Marca: MAN

Model: DGA 26.480

Preparador: Epsilon

Assistència: Epsilon

Classe: T5.1 Camiones de serie

Captura de pantalla 2020 12 29 a las 9.58.14

No sortim a buscar nous reptes, això li ho deixem als més joves"

Jordi Juvanteny i José Luis Criado tornen a fer història. Entre els dos tenen respectivament 29 i 30 participacions al Dakar. El santfeliuenc ha creuat els deserts sempre a bord del camió, obtenint quinze victòries en la categoria 6x6 i altres dues en la categoria de Producció. El tercer en la cabina del gegant camió MAN serà Jordi Ballbé, qui farà el seu debut al costat dels més experimentats de la divisió, disposat a assistir en qüestions de navegació i mecànica. Els tres estaran guiant l'enorme MAN TGA 26.480 d'un pes de 12.000kg. Saben que l'experiència no els posa a resguard de viure situacions difícils. Juvanteny aposta a la fiabilitat del camió i assegura que no surt a buscar nous reptes, ja que això és “tasca per als més joves”.

 KH720 12 02CAMIONDAKAR0036 U10101656176ygI 620x349abc

EPtJ3eQWkAAKqHU

Segons explica Juvanteny “Aràbia Saudita permet conjugar els reptes d'Àfrica, amb els de Sud-amèrica. A Àfrica teníem l'aventura i aquests terrenys immensos, mentre a Sud-amèrica s'havia perdut aquesta idea de velocitat pura. A Aràbia tornem a aquests terrenys inhòspits de l'inici. En 2020 ens va ser molt bé i aconseguim emportar-nos la nostra categoria”. D’altra banda, diu que “ara tornem bàsicament amb el mateix camió, que és molt fiable, amb dos veterans i un jove a bord. No sortim a buscar nous reptes, això li ho deixem als més joves. Aprofitarem tota la nostra experiència en aquesta competència.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix