Els Gasol i el Barça fomentaran el desenvolupament saludable d’infants

Imprimeix

L'objectiu del projecte Sisme és convertir l'assignatura d'Educació Física en l''epicentre' d'un moviment saludable que arribi a tota la comunitat educativa de l'ensenyament primari

La Gasol Foundation i la Fundació Barça han llançat 'Sisme', un projecte pilot que incorpora activitats formatives de promoció d'hàbits de vida saludable en el currículum escolar de l'assignatura d'Educació Física per fomentar el desenvolupament físic, psicològic i social dels alumnes. La fundació dels germans Pau i Marc Gasol ha explicat que l'objectiu del projecte Sisme és convertir l'assignatura d'Educació Física en l''epicentre' d'un moviment saludable que arribi a tota la comunitat educativa de l'ensenyament primari.

Eoy2CEVXYAAqLiZ

“Com apassionat de l'esport i de la promoció de la salut infantil, em fa molta il·lusió llançar aquest projecte, que és l'inici d'un moviment saludable a gran escala”, diu Pau Gasol, que s'ha involucrat personalment en les formacions al professorat d'Educació Física.”L'objectiu és tenir un impacte positiu en la salut dels nens i nenes del nostre país a través de la promoció de l'activitat física, una alimentació saludable, les hores de son recomanades i el benestar emocional. Aquests quatre pilars, interrelacionats entre si, són clau perquè qualsevol nen i nena creixi sa”, ha afegit.

El projecte, que ha arrencat aquest mes de desembre i es durà a terme durant el curs escolar 2020-2021, s'implementarà en 30 centres educatius, 15 dels quals formen part del grup intervenció i els altres 15 són grup control. Amb aquesta metodologia, l'estiu que ve es coneixeran els resultats de la intervenció sobre els estils de vida i la salut de l'alumnat participant i permetrà valorar la seva extensió a més centres educatius en pròximes edicions.

1525450478941

Una de les principals eines del projecte és la Guia Sisme, que integra activitats formatives de promoció d'hàbits de vida saludable en el currículum escolar de l'assignatura d'Educació Física. La guia inclou 64 activitats, amb les seves respectives adaptacions segons l'edat, així com tots els protocols de seguretat per a desenvolupar-les seguint la normativa sanitària i fins i tot compta amb un pla de contingència per mantenir el programa en cas de confinament, ja sigui general, de centre educatiu o de la classe.

gasolets

L'entitat ha recordat que, segons el seu estudi Passos 2019, un de cada tres nens d'entre 8 i 16 anys pateix obesitat, una problemàtica que s'ha vist accentuada pel canvi de rutines derivat de la pandèmia de la Covid-19.

“Davant d'aquesta realitat, el projecte SISME ofereix als centres participants una eina ideal per contribuir a la reducció de l'obesitat infantil i a les desigualtats socials en salut en entorns en situació de vulnerabilitat”, ha remarcat la fundació. 

Redacció / Fotos: Arxiu