En marxa la campanya de tresors amagats per fomentar l'esport a la comarca

Imprimeix

La iniciativa promoguda pel CEBLLOB ofereix una alternativa a l’hora de realitzar esport a l’aire lliure al Baix Llobregat

El Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) ha posat en marxa la campanya pel foment de l’esport popular a través de l’eina geocaching, amb la qual la ciutadania del Baix Llobregat podrà trobar elements amagats arreu de la comarca en indrets on només s’hi pot accedir a peu o amb bicicleta. La iniciativa ofereix una alternativa a l’hora de realitzar esport a l’aire lliure en un moment en el qual les mesures anticoronavirus limiten la mobilitat i les opcions a l’hora de practicar esport tant reglat com popular.

La dinàmica proposada pel CEBLLOB per poder participar es basa a descarregar l’aplicació Geocaching (descarregable a www.geocaching.com), cercar la zona del mapa referent al Baix Llobregat, i al cercador de l’aplicació seleccionar l’opció Geocaché i posar-hi els codis: GC92JVK o GC91MW4, on l’usuari trobarà els primers tresors amagats pel CEBLLOB.

foto explicació geocaching

Tal com s’indica des del Departament d’Esport Popular del Consell Esportiu, l’activitat està dissenyada perquè es practiqui en família, amb amics o de forma individual, i per realitzar-la només cal portar un bolígraf. Així mateix, aquesta activitat es pot realitzar en qualsevol moment (sempre respectant l’horari del toc de queda) i un cop trobats 6 o 8 tresors, l’usuari podrà respondre un formulari (https://cebllob.us2.list-manage.com/track/click?u=170d2a0527f11318dbef2e64a&id=8ff293534d&e=97b5911f45) per quedar registrat com a participant de la iniciativa.

A més a més, els tresors amagats pel CEBLLOB estaran relacionats amb els valors de l’ens, entre els quals hi destaca l’esforç, la solidaritat, l’empatia i el compromís, aconseguint així fer pedagogia a l’hora que esport. Tal com expressa el perfil del Consell a l'app deGeocaching, "el valor de la sostenibilitat, coneixement i estima al Medi Natural és cabdal en aquest joc".

Esport amb valors, tret distintiu del Consell Esportiu del Baix Llobregat
Aquest reforç dels valors en l’àmbit de l’esport és un dels trets característics del CEBLLOB, promotor d’iniciatives com el Juga Verd Play, sistema de puntuació i filosofia de joc que permet sumar al marcador no només els gols, cistelles i punts, sinó també les accions ètiques exemplars.

Per altra banda, per tal de promoure l’activitat en un moment en el qual la majoria de competicions esportives estan aturades, des del Consell Esportiu s’han activat iniciatives com la Lliga de Reptes Juga Verd Play, on els equips de les escoles i entitats esportives duen a terme activitats esportives vinculades també amb valors, acumulant punts i entrant a una classificació comarcal que recull l’activitat de les entitats dins el projecte.

Redacció / Fotos: CEBLLOB