El sesrovirenc Ricardo Lazarte dissenya una innovadora bicicleta

Imprimeix

El modelista industrial i esportista presenta un model híbrid entre una BTT i una de contrarellotge

El modelista industrial, Ricardo Lazarte, està treballant en el disseny d’un nou model de bicicleta. Està aplicant tots els seus coneixements esportius i professionals en la construcció d’una innovadora bicicleta que presentarà a Sant Esteve Sesrovires a finals de novembre. L'esportista sesrovirenc està treballant de forma completament artesanal en el taller de casa seva, segons fonts municipals. Ell mateix ha fet el disseny, ha construït una maqueta a escala 1:3 del prototip i ha fabricat els motlles d’on han sortit les diferents peces de fibra de carboni que formen ell velocípede.

El nou model està pensat fins als seus últims detalls per fer una bicicleta molt aerodinàmica i que serà un híbrid entre una BTT i una de contrarellotge. Els amants del ciclisme i el triatló gaudiran amb els detalls d’aquest bicicleta, com ara la col·locació de les baines en la roda posterior o la  disposició dels frens de forma  diferent a l’habitual. I especialment amb els elements pensats per fer-la el més aerodinàmica possible. Així, la forquilla de la roda davantera i l’sloppy (part superior del quadre) s’han dissenyat com si fos un túnel que deixa passar l’aire.

Captura de pantalla 2020 10 22 a las 16.25.51

Captura de pantalla 2020 10 22 a las 16.30.16

Lazarte assegura que la seva bicicleta la fa per una qüestió “emocional” i perquè li “surt del cor”. Vol treballar amb total llibertat en el seu projecte personal i per això ha rebutjat l’ajuda d’un empresari, per no estar condicionat per ningú.

Homenatge

Ricardo Lazarte és un sesrovirenc nascut a l’Argentina. Com molts nens de Llatinoamèrica es va veure obligat a començar a treballar quan només tenia 9 anys. Als 13 anys va perdre la feina, però amb la intermediació de la seva mare va trobar treball en l’empresa de José Osmar Coto, més conegut amb el sobrenom de Yomi. Aquest empresari va ser el qui li va ensenyar l’ofici de modelista industrial, professió amb la qual s’ha pogut guanyar la vida. La nova bicicleta rebrà el nom Yomi en homenatge a l’home que va ser el seu mestre. Ara, 47 anys després, Ricardo Lazarte encara es recorda d’ell i el defineix “com una gran persona.”

Redacció / Fotos: RL