L’escola SAMC de Cornellà rep el Premi d’Hàbits Saludables

Imprimeix

El guardó, atorgat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat, té com a objectiu impulsar i donar suport a projectes que contribueixin a la millora general de la salut, l’educació en valors i el foment de la igualtat d’oportunitats

Salvador Valls, president del Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB), ha entregat aquest divendres el guardó de la primera edició dels Premis d’Hàbits Saludables a Maria Gracia, directora titular de l’escola Sant Antoni Maria Claret (SAMC) de Cornellà de Llobregat junt amb Enrique Vanacloy, regidor d’esports de l’Ajuntament de la ciutat.

Moment de la trobada prèvia a lentrega del Premi dHàbits Saludables

L’acte, realitzat a la zona esportiva del SAMC, també ha comptat amb la presència d’Abel Rojo, cap del departament d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà; Dani Pujol, professor d’educació física de l’escola i un reduït conjunt (per complir les mesures anticovid) de membres de la junta directiva de l’escola i del projecte Batec Claret.

Durant l’entrega del premi, Salvador Valls ha remarcat el motiu pel qual el SAMC ha estat guardonat amb el primer premi de 1.500€, destacant la importància del projecte Batec Claret, promogut pel centre, que ha aconseguit integrar accions en pro de l’activitat fisicoesportiva i la salut sota tres eixos principals: l’exercici físic, l’alimentació i la relació. A més, aquesta iniciativa, creada el 2014 i en constant progrés, també representa un exemple de cooperació, ja que la gestiona una comissió que part de les seves decisions les pren a través de la participació de tota la comunitat educativa.

Per altra banda, Salvador Valls també ha remarcat la importància del teixit social i esportiu de la comarca. Amb accions com els Premis d’Hàbits Saludables, el CEBLLOB busca reconèixer les bones pràctiques i reforçar el vincle entre el món de la competició esportiva, l’educació i l’administració pública, sota el paraigua dels valors i, en especial en aquest curs, la seguretat.

EkcR jXXYAI42m3

Maria Gracia ha descrit el projecte Batec Claret, emfatitzant la seva capacitat per aglutinar diferents col·lectius a banda de l’alumnat (com els professors amb sessions de ioga) i fomentar l’activitat fisicoesportiva arreu de la ciutat, amb esports i activitats diverses on sempre prima la igualtat i el desenvolupament personal dels i les alumnes.

En línia amb la integració entre entitats esportives, educatives i administració, Enrique Vanacloy ha refermat el compromís de l’Ajuntament de Cornellà amb valors com la sostenibilitat, l’equitat i el progrés, destacant com projectes com els Premis d’Hàbits Saludables lliguen amb un relat de ciutat i comarca basat a mirar endavant posant en primer lloc els qui més ho necessiten i respectant el medi ambient. Per últim, Vanacloy ha refermat la importància de l’activitat física en el moment de pandèmia actual, on la seguretat, la salut i mantenir les defenses actives són fonamentals per prevenir contagis.

Premis d’Hàbits Saludables

Amb l’objectiu d’impulsar i donar suport a projectes que contribueixin a la millora general de la salut, l’educació en valors i el foment de la igualtat d’oportunitats, el CEBLLOB va posar en marxa per al curs 2019-20 la primera edició dels Premis d’Hàbits Saludables, que també s’ha estès al curs 2020-21 amb la seva segona edició.

Aquests premis estan dotats amb 3.000€, que aquest any han estat dividits en dos premis de 1.500€ a causa l’empat entre el SAMC i l’escola Benviure de Sant Boi. De cara a l’edició 2020-21, la informació i les bases al respecte podran trobar-se al web http://cebllob.org/?page_id=11855

Projecte Batec Claret

El projecte, iniciat el 2014 a l’escola SAMC, va néixer amb l’objectiu de promoure uns hàbits de vida saludable entre tots els agents implicats a l’escola. Tal com promou la UE en la Declaració de Luxemburg, en la que es pretén promoure la salut en els llocs de treball, s’hi realitzen diferents programes de prescripció d’exercici físic i de promoció de la pràctica d’activitat física per al personal del centre, els alumnes i les famílies.

Captura de pantalla 2020 10 16 a las 16.58.00

El projecte incideix en tres grans eixos: l'exercici físic, l'alimentació i la relació, per tal de millorar la salut entesa des d’un punt de vista biopsicosocial, no només com la manca de malaltia o el benestar físic. L’objectiu és aconseguir que tots els implicats en l’escola se sentin bé física, mental i socialment.

Redacció / Fotos: CEBLLOB-SAMC