La centenària UE Sant Joan Despí deixa d’existir

Imprimeix

La UE San Pancracio es converteix amb el gestor únic del Camp Municipal del Barri Centre

La Premsa del Baix ho va avançar el passat mes de juliol, i aquest setembre s’ha fet realitat. La UE Sant Joan Despí, una de les entitats històriques del futbol baixllobregatí, amb més de cent anys de vida, ha desaparegut. Així ho han confirmat diversos integrants del ja exclub a la nostra publicació digital.

sant joan despi ue 87

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, un grup de persones van mantenir -fa unes setmanes- una reunió amb responsables esportius de l’Ajuntament per intentar salvar in extremis l’entitat esportiva santjoanenca. Però aquesta no va acabar de la millor manera segons indica Pedro Beltran, exentrenador del primer equip blanc-i-vermell. “A la reunió van assistir el tècnic i regidor d’Esports -estava previst l’assistència de l’alcalde Antoni Poveda però finalment no va ser-hi- així com un grup de persones interessades en mantenir viu el club (Antonio García -soci número 5-, Rafael Angulo -gerent de Metropolitan House-, Ricardo Palomera -advocat- i el mateix Pedro Beltran). Als responsables municipals se’ls va proposar mantenir el futbol base i les seves categories i així mantenir el primer equip. Però vam comprovar ràpidament que la reunió estava ferida de mort perquè des de l’Ajuntament tot estava més que decidit des de feia mesos. Així ens ho van comunicar i que, a més, la UD San Pancracio agafava definitivament les regnes de la instal·lació esportiva.”

barri centre camp 2

A més Beltran és clar a l’hora de manifestar que “quan vam entrar durant la reunió en el tema econòmic, ens van dir que no sabien realment quin deute real tenia el club i, per tant, entenem que les acusacions de tenir un gran deute no tenien cap fonament objectiu”. Beltran considera que “hi ha hagut una conspiració contra la UE Sant Joan Despí i és una llàstima que desaparegui d’aquesta manera una entitat del poble.”

Canvi radical

A partir d’ara, la UE San Pancracio és el nou gestor del Camp Municipal del Barri Centre, entitat que ha patit en pocs mesos un canvi radical en el seu funcionament tan esportiu com social. Sota el seu paraigua s’han creat nous equips que han estat omplerts -en la seva gran majoria- per nois i noies que veien un futur incert de la UE Sant Joan Despí i que desitjaven continuar practicant l’esport del futbol. “És molt estrany que la marca Patrick vesteix els equips del San Pancracio sigui la mateixa de la UE Cornellà”, afirma Beltran. A més, la UE San Pancracio compta amb un nou patrocinador (TRAM).

EjeKjIMXYAE5enR

D’altra banda, la plaça a Segona Catalana del primer equip de la UE Sant Joan Despí se l’ha quedat l’Sporting Gavà, que assoleix el segon ascens consecutiu.

Redacció / Foto: Arxiu-UE Sant Pancracio-LPdB