Gorka Ortega guanya la XXXIX Cursa Ciclista del Llobregat

La prova, puntuable per a la Copa d’Espanya, va aplegar més de 130 participants que van haver de recórrer un tota de 111 quilòmetres

Més de 130 ciclistes es van donar cita el passat diumenge 4 d’octubre a la sortida de Navàs per participar en la XXXIX Cursa Ciclista del Llobregat, prova puntuable per a la Copa Espanya de ciclisme de carretera en categoria junior. La prova va tenir un recorregut de 111 quilòmetres que separaven Navàs i Sant Boi de Llobregat. El guanyador de l’edició d’enguany va ser Gorka Ortega, del Teika GSport, amb un temps d'1h55'41''.

EjfW6xwWkAADU1M

La cursa

L'absència del líder del campionat i vencedor de les dues primeres cites del calendari estatal, Juan Ayuso, feia que el ventall de candidats a la victòria a Sant Boi de Llobregat fos molt ampli. Ha estat en l'Alt de Vilaredes on s'han produït diversos intents de fuga, sense consolidar-se. Aquesta ha estat la tònica fins quilòmetre 25, quan una caiguda ha obligat a aturar la cursa durant uns quaranta minuts.

EjjUGa XYAAziGw

Va ser a l'alt d'Ullastrell on la cursa s'ha fragmentat en múltiples grups i s'ha començat a decidir la prova, amb un grup de vuit ciclistes encapçalant la cursa a en arribar a dalt. L'avantatge d'aquest grup capdavanter no passaria del mig minut però, i en una vertiginosa baixada nou ciclistes més els caçaven per conformar un grup capdavanter de disset unitats a manca de quinze quilòmetres per l'arribada de Sant Boi.

t 620A9787

Gorka Ortega (Teika) provava l'aventura en solitari, però per darrere Alejandro Luna (Koeta) i Axier Casado (Tot-Net Terrassa) l'agafaven per jugar-se la victòria en un ajustat sprint on Ortega s'imposava per davant del ciclista becat per la FCC, Axier Casado, amb Luna tercer. El grup perseguidor arribava a 45" amb Daniel Criado (Salchi) al capdavant. Amb aquests resultats, Juan Marin (Giménez Ganga), que avui ha estat cinquè a la classificació, s'ha vestit de líder al podi de Sant Boi.

t 620A0245

Jesús Ruiz, director de la cursa i president del CC Sant Boi, va explicar al final de la cursa que "hem passat una mala estona amb la caiguda del principi de cursa, perquè s'hi han vist implicats diversos ciclistes, i hem hagut d'aturar la cursa perquè les ambulàncies n'havien evacuat alguns dels participants. Després de l'aturada, i gràcies a la celeritat dels equips mèdics, hem pogut remprendre la cursa i la resta ha estat tot un èxit. Logísticament és una cursa molt complexa i la seguretat s'ha de treballar bé en proves que acaben al voltant de Barcelona, i un cop més hem estat a l'altura. Ara esperem que tots els xavals es puguin recuperar de pressa i bé".