Barça CBS i Advisoria Maresme jugaran la final de la Lliga Catalana LF2

Ahir no es van disputar les semifinals de la competició per una decisió de la Federació Catalana de Bàsquet d’aplicar el protocol COVID-19 i va eliminar a l'Snatt’s Femení Sant Adrià i Segle XXI

La primera gran polèmica ha aparegut aquesta temporada al bàsquet català. La decisió federativa d’eliminar a l’Snatt’s Femení Sant Adrià i Segle XXI va classificar automàticament per la final els seus rivals de semifinals, el Barça CBS i l’Advisoria Maresme. La Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) va decidir anul·lar les dues semifinals com a mesures de prevenció i d’acord amb el protocol COVID-19 per aquestes Lligues Catalanes.

Eiv3oraWkAArwXF

Comunicat del Sant Adrià

Una decisió que no ha caigut gairebé al club lila, que després de conèixer la decisió de l’FCBQ va fer un comunicat qualificant la determinació federativa com una “eliminació totalment arbitrària i fora de protocols”. I és que el club de Sant Adrià del Besòs va notificar a l’FCBQ que una jugadora tenia febre i es trobava malament ahir al matí -poques hores abans del partit-. Després de passar per la consulta de la doctora de l’FCBQ i fer-se un test d’antígens el resultat va ser negatiu i la doctora va autoritzar que la semifinal es disputés, “tot i que la jugadora hauria de quedar-se a casa a l’espera dels resultats de la PCR que el seu CAP va dir li donarien el proper dilluns”, segons explica el comunicat emès per l’entitat. A les 13 hores, la Federació “va canviar de criteri i ens va comunicar que per prevenció suspenia el partit i, per tant, ens eliminava de la competició". Segons el club lila aquesta decisió no “consta a cap protocol de molts que han sortit fins ara (CSD, FEB SGEAF, FCBB). En tots s’esposa el punt d’aïllar una persona amb simptomatologia com a mesura de prevenció i d’actuar quan hi ha confirmació d’un positiu per PCR. Però mai suspendre l’activitat d’un equip sencer per símptomes d’un dels seus components, tal com s’ha fet avui” i el club afegeix en el seu comunicat que “és difícil d’entendre la decisió radical presa de suspendre el partit, amb la jugadora mostrant millor simptomatologia que el dia abans.”

OQHTOzYApA4VcmUp

Comunicat de l'FCBQ

La Federació Catalana de Bàsquet també va fer un comunicat sobre la seva decisió. Així manifesta que “l’FCBQ ha actuat, actua i actuarà sempre amb la intenció de salvaguardar la salut dels i de les esportistes i dels equips, clubs, àrbitres i auxiliars, voluntaris, i aficionats del Bàsquet Català, i de tota persona que d’alguna manera tingui vinculació amb el nostre esport dins les nostres àrees d’actuació. En tot moment es va informar els presents a les reunions prèvies a les competicions de Lligues del fet que, si es presentava un problema de salut de i/o pels/per les participants, els equips directament implicats haurien de retirar-se de la competició. En aquest moment, i de manera explícita, el president del Femení Sant Adrià, va preguntar “si un equip està implicat d’alguna manera, quedaria eliminat passant a la següent ronda el seu contrari, és així?”. Pregunta a la qual se li va respondre afirmativament, i que va comprendre i acceptar sense oposar-s’hi ni expressar cap opinió contrària. Com la resta de representants presents a la reunió. Tota decisió presa per l’FCBQ ha estat contrastada amb les autoritats competents en al matèria, seguint els protocols establerts i tenint com a premissa, repetim, salvaguardar la salut de tothom.Per a la Federació Catalana de Basquetbol és una decisió difícil de prendre i molt dolorosa. Però malgrat això, i sabent que el desig de tot el Bàsquet Català és retrobar la normalitat i poder disputar les nostres competicions, volem fer-ho amb garanties i responsabilitat. Volem tornar a jugar a bàsquet, però volem fer-ho en condicions i, sobretot, preservant la salut i el  benestar de tots i totes les participants/es.”

COMUNICAT FCBQ (clíca aquí)

La final de la XVII Lliga Nacional Catalana Femenina 2 es jugarà diumenge 27 de setembre de 2020, a les 12.15 hores 

Redacció / Fotos: Barça CBS

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix