Es reuneix el professorat d’educació física del Baix Llobregat

Més de 140 mestres s’han reunit per tractar els punts que marcaran aquest curs emmarcat en el Fòrum del Professorat d’Educació Física 2020 organitzat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat

Més de 140 professionals d’educació física del Baix Llobregat es van reunir ahir dilluns per tractar els punts que marcaran el curs 2020-2021. Ho han fet al Fòrum del Professorat d’Educació Física organitzat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB), jornada emesa per videotrucada que s’organitza anualment per analitzar els reptes de cada curs.

Durant l’inici del Fòrum, Salvador Valls, president del CEBLLOB, ha refermat el compromís de l’ens amb el desenvolupament de l’activitat esportiva a la comarca, així com ha posat en valor el paper de professors i professionals de l’esport en una situació com l’actual on, ha subratllat, seran en molts casos un dels pocs suports que tindran les famílies per tirar endavant.

49819310 10213316234117291 6765153311784960 o

Així mateix, Valls ha anunciat el premi de 3.000 € per als centres que durant el curs passat van practicar i recollir les millors pràctiques quant a hàbits saludables i sostenibles entre els seus alumnes i docents, que han estat l’escola Benviure i l’escola SAMC, i ha refermat la voluntat del CEBLLOB en repetir aquest certamen perquè més centres s’hi adscriguin i per impulsar uns valors que, com el mateix president ha citat, són més necessaris que mai.

Posteriorment, Sonia Fernández, Inspectora d’educació del Baix Llobregat, ha ressaltat els valors del compromís i la professionalitat en una situació com la que vivim actualment, i ha posat de manifest com la responsabilitat serà un dels pilars clau perquè el funcionament de l’estructura esportiva de la comarca pugui fer front a les incerteses.

Eva Calbó, gerent del CEBLLOB, també ha refermat l’educació en valors que propugna l’esport, i ha fet un resum del curs del Consell Esportiu, on la consolidació del projecte Juga Verd Play i la integració de nous esports i activitats adaptades a nous públics i a la situació canviant, han estat clau.

Per últim, cal esmentar que un dels serveis principals del CEBLLOB és la formació, que ofereix a través de l’Escola de Formació del Baix Llobregat Domingo Martínez. Durant el Fòrum, s’ha realitzat el primer curs de l’any, de la mà d’#EFTeam i Pere Alastrué, on Carles González, Lluís Almirall, Josep Maria Piulachs, Carles Zurita i Meritxell Monguillot (membres d’#EFTeam), han ofert consells sobre com adaptar les classes d’educació física a la normativa i les casuístiques que planteja la situació de pandèmia. Per últim, Pere Alastrué, psicòleg esportiu, ha definit el marc cognitiu amb el qual molts alumnes i docents afrontaran el curs, i ha ofert eines per a l’adaptació davant la incertesa i la superació de pors.

Consell Esportiu del Baix Llobregat i curs 2020-2021

Aquest Fòrum del Professorat d’Educació Física 2020 ha representat el tret de sortida del curs també pel CEBLLOB, així com la primera acció formativa d’aquesta temporada. Així mateix, Salvador Valls ha refermat el compromís de l’ens perquè les activitats pròpies del Consell segueixin endavant, entre les quals destaquen l’organització i coordinació dels Jocs Esportius Escolars i el Pla Català d’Esport a l’Escola, entre altres.

EMKNRpZWoAAH8L7

Així mateix, Valls ha anunciat que durant aquest curs se celebrarà el 40è Aniversari del Consell, on a través d’una exposició, un documental, un catàleg i material pedagògic, es farà un repàs de l’evolució de l’esport a la comarca des del tardofranquisme i el paper que el Consell hi va jugar, així com els reptes presents i futurs de l’ens, entre els quals hi destaquen els projectes ActivaLab (punt d’intercanvi de coneixement i debat); l’Esport Popular (esdeveniments esportius orientats també a ciutadans fora del món educatiu) i El CEBLLOB no s’atura. Tu tampoc (accions i estructures de resposta ràpida orientades a educar en l’esport durant períodes de confinament).

Redacció / Fotos: CEBLLOB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix