El CB Cornellà jugarà a la LEB Plata

Imprimeix

José Manuel Hernández, president del club, està “molt il·lusionat però també és una gran responsabilitat”

El CB Cornellà, que enguany celebra el seu norantè aniversari, torna a la competició LEB després de militar els darrers deu anys a la Lliga EBA. Ho farà a la tercera categoria del bàsquet nacional, la LEB Plata. Els temps han canviat però, i amb l’aportació econòmica i esportiva de tres patrocinadors, el club baixllobregatí ha apostat fort -tot i no tenir els drets esportius-.

José Manuel Hérnandez, president de l’entitat, està “molt il·lusionat per començar aquesta nova etapa però també és una gran responsabilitat per a tots nosaltres. Els meus companys i jo hem treballat de valent perquè això fos possible”. Hernández també considera que “és un gran benefici per la ciutat. Tindrem dos clubs cornellanencs amb dues categories molt importants del bàsquet nacional.”

jose manuel hernandez

Juan Couto serà el màxim responsable tècnic de l’equip blau a la LEB Plata (ho compaginarà amb la direcció tècnica del club). “Darrere hi ha moltes hores sense dormir, de moltes persones del club. Cal agrair l’esforç dels patrocinadors, entitats i estaments i a les famílies per la confiança”, explica i afegeix que “desitgem que la COVID-19 ens deixi gaudir de la temporada. És una gran oportunitat pel planter del club poder gaudir i tenir bàsquet de gran nivell tan a prop. Des de la il·lusió i el treball intentarem atreure a l’afició perquè aquest somni fet realitat duri el màxim possible.”

lia 422 681627 20200429232627

Els rivals

Els blaus estaran enquadrats en el grup Est juntament amb el Barça B, CB Prat, VB Pardinyes Lleida, Turrons Vicens CB l’Hospitalet, Hestía Menorca, CB Villarrobledo, Arcos Albacete Basket, Jafep Fund. Globalcaja La Roda, Gran Canaria, CB Benicarló, Ibersol CB Tarragona, Hozono Global Jairis i Basket Navarra. Cal destacar que Barça B i Basket Navarra han sol·licitat jugar a la LEB Or, per la qual cosa el grup podria patir modificacions.

La competició

La  Lliga LEB Argent adaptarà el sistema de competició de les dues últimes temporades dividint als seus 28 equips participants en dos grups de 14 equips cadascun (resta confirmar un del grup Oest). Cada grup jugarà una Lliga a doble volta, tots contra tots amb un total de 26 jornades. A la conclusió de la Lliga Regular, els dos primers equips de cada grup jugaran una eliminatòria a anada i tornada que atorgarà al vencedor la primera de les places d'ascens a la Lliga LEB Or. L'equip perdedor d'aquesta eliminatòria passarà directament a quarts de final per a la disputa d'uns Playoffs en els quals es posaran en joc dues noves places. Al final de la Lliga regular, els dos últims classificats de cada grup descendiran a la Lliga EBA a més dels dos perdedors de les Fases de descens.

Equips participants: 28 equips

Inici Lliga Regular: Dissabte 10 d'octubre de 2020

Final de la primera volta: Dissabte 9 de gener de 2021

Copa LEB Plata: Dissabte 30 de gener de 2021

Final Lliga Regular: Diumenge 11 d'abril de 2021

Eliminatòria ascens: Del 17 al 24 d'abril de 2021 (anada i tornada)

Eliminatòria descens: Del 17 al 24 d'abril de 2021 (anada i tornada)

Playoffs: Del 17 d'abril al 22 de maig de 2021 (tres rondes d'anada i tornada)

 

Ascens del femení

Després de dos anys quedant-se a les portes de la Copa Catalunya, l’equip sènior femení també ha aconseguit pujar de categoria. Les blaves jugaran a la màxima categoria catalana.

Redacció / Fotos: CBC-JC