Emigració forçosa dels clubs gavanencs de Can Torrelló

L’Ajuntament estableix alternatives per reubicar les activitats de les entitats esportives en cas que es perllongui el tancament de la instal·lació per la contaminació del sòl

L’Ajuntament de Gavà ha presentat als clubs i les entitats un conjunt d’alternatives per reubicar les activitats esportives que es desenvolupen a Can Torelló, en cas que s’hagi de perllongar el tancament cautelar de la instal·lació. Es tracta d’un conjunt de solucions preparades per posar en pràctica si l’estudi de detall sobre la contaminació del sòl confirma que aquest equipament esportiu ha de romandre tancat.

can torello

Aquest estudi ja s’ha adjudicat a una empresa acreditada per l’Agència de Residus de Catalunya i els treballs s’iniciaran de manera immediata. Es preveu que els resultats es coneguin a finals d’agost o principis de setembre, i serà aleshores quan es determinarà amb tot detall l’abast de la possible contaminació del sòl, l’afectació que pugui haver-hi en els usos de la instal·lació i les accions necessàries per abordar el problema i adoptar les solucions que s’escaiguin.

La primera de les solucions per a les activitats de Can Torelló és l’ús del camp de futbol de l’estadi de La Bòbila, que actualment acull els partits del CF Gavà i les activitats del Club d’Atletisme. Així, a partir de mitjans de setembre, es podrà utilitzar el camp de futbol de gespa natural. En paral·lel, atès que aquesta superfície es podria malmetre pel fet de tenir un ús intensiu, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat d’instal·lar-hi gespa artificial en cas que sigui necessari. L’ampliació dels usos del camp de la Bòbila anirà acompanyat de les actuacions necessàries per protegir la pista que l’envolta i així poder compatibilitzar la pràctica intensiva del futbol amb la pràctica de l’atletisme.

estadi la bobila gava

Les mesures alternatives a Can Torelló també contemplen la redistribució dels horaris d’ús del camp de futbol de Can Tintorer. A més, l’Ajuntament llogarà temporalment instal·lacions privades de futbol 7 per tal de disposar de més opcions.

Pel que fa a les activitats de beisbol i softbol, podran dur a terme els entrenaments a les instal·lacions de Can Sellarès, i les competicions en camps cedits pels ajuntaments de Sant Boi i Viladecans.

unnamed can sellares

Aquestes mesures s’han comunicat al conjunt de clubs afectats, amb els quals es consensuarà la necessària redistribució d’horaris d’entrenament i competició, establint criteris compartits. L’Ajuntament vol agrair la col·laboració de tots els clubs, dels usuaris i de les seves famílies. La intenció de l’Ajuntament, com es va comprometre des del primer moment, és facilitar el màxim possible les activitats que es desenvolupen a Can Torelló, i que per tant disposin d’espais alternatius i adequats.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix