Definides les competicions de bàsquet amb representació comarcal

Imprimeix

La Lliga Argent i Lliga Femenina 2 donaran inici el proper octubre

La Federación Española de Baloncesto (FEB) ja té definides les bases de competició de les diferents lligues on jugaran els nostres representants comarcals: LEB Argent, Lliga Femenina 2 i Lliga EBA.

Lliga LEB Argent

La competició adaptarà el sistema de les dues últimes temporades dividint als seus 28 equips participants en dos grups de catorze equips cadascun. Cada grup jugarà una Lliga a doble volta, tots contra tots amb un total de vint-i-sis jornades. A la conclusió de la Lliga Regular, els dos primers equips de cada grup jugaran una eliminatòria d’anada i tornada que atorgarà al vencedor la primera de les places d'ascens a la Lliga LEB Or. L'equip perdedor d'aquesta eliminatòria passarà directament a quarts de final per a la disputa d'uns playoff en els quals es posaran en joc dues noves places. Al final de la Lliga regular, els dos últims classificats de cada grup descendiran a la Lliga EBA a més dels dos perdedors de les Fases de descens.

Equips participants: 28 equips

Inici Lliga Regular: Dissabte 10 d'octubre de 2020

Final de la primera volta: Dissabte 9 de gener de 2021

Copa LEB Argent: Dissabte 30 de gener de 2021

Final Lliga Regular: Diumenge 11 d'abril de 2021

Eliminatòria ascens: Del 17 al 24 d'abril de 2021 (anada i tornada)

Eliminatòria descens: Del 17 al 24 d'abril de 2021 (anada i tornada)

Playoff: Del 17 d'abril al 22 de maig de 2021 (tres rondes d'anada i tornada)

EbvIIENXgAACfSi

Lliga Femenina 2

Serà la competició que adopti un canvi més gran quant a format creixent en nombre d'equips fins a un total de quaranta-dos clubs dividits en tres grups de competició (A, B i C). Cada grup jugarà sota el sistema de tots contra tots a doble tornada el que donarà lloc a un total de vint-i-sis jornades de competició. Al final de la Lliga Regular, els quatre primers classificats de cada grup passaran a la Fase Final en la qual es posaran en joc dues places d'ascens. En el costat oposat, descendiran de categoria els últims classificats de cada grup així com el pitjor classificat dels penúltims.

Equips participants: 42 equips

Inici Lliga Regular: Dissabte 3 d'octubre de 2020

Final de la primera volta: Dissabte 19 de desembre de 2020

Final Lliga Regular: Dissabte 27 de març de 2021

Fase d'ascens: Del 8 a l'11 d'abril de 2021

EWHlEQaWsAASY2Y

Lliga EBA

En el cas d’aquesta competició també s’ha adaptat igualment al creixement en el nombre d'equips amb una sèrie de modificacions independents en cadascun dels cinc grups el que ha derivat, per exemple, en l'ampliació dels Grups B i C de cara a la pròxima temporada.

Equips participants: Pendent d'inscripcions

Fases d'Ascens: Del 13 al 16 de maig de 2021

 

Redacció / Fotos: CB Prat-Barça CBS