Laia Sanz: “El Dakar 2021 tindrà un recorregut diferent i serà més segur”

Imprimeix

L'edició d'enguany, la quaranta-tresena, es tornarà a celebrar a Aràbia Saudita del 3 al 15 de gener

Aquesta setmana s’ha conegut les dates, el recorregut i les novetats que presenta el proper Ral·li Dakar 2021. Aràbia Saudita tornarà a ser el país que acollirà en exclusivitat la prova de motor més important del món del 3 al 15 de gener.

“Penso que l’edició d’aquest any, si el virus ens deixa serà molt interessant. Més mesures de  seguretat, un recorregut diferent i la mecànica serà fonamental. Serà un Dakar molt més lent de pilotar. L’Espero amb molta il·lusió”, explica Laia Sanz a través de les xarxes socials.

dakar 2021

Més seguretat

Una de les principals novetats serà que la quaranta-tresena edició millorarà la seguretat dels participants amb la introducció de modificacions per protegir als pilots, especialment els de motos. Els pilots de motos haurà de col·locar-se una armilla amb airbag semblant al de les curses MotoGP. Els perills 2 i 3 estaran marcats en el llibre de ruta i, a més, els pilots rebran un senyal sonora del ‘sentinel’ quan estiguin a 200 metres de distància. Les zones més perilloses es marcaran com a Slow Zones, i la velocitat es limitarà a 90km/h. A més, les motos tindrà una limitació d’ús de pneumàtics (sis al llarg de la cursa). I els cotxes tindran prohibit canviar les rodes a l’etapa marató. D’altra banda, els pilots hauran de cuidar més la mecànica perquè seran penalitzats si utilitzen més d’un pistó.

Quaranta-tresena edició

La prova començarà i finalitzarà a Jeddah i tindrà dotze etapes i una jornada de descans (9 de gener). D’altra banda, el recorregut serà totalment nou i no hi haurà ni un quilòmetre repetit respecte l’anterior edició. Serà molt més lent, més tècnic i variat. L’edició començarà amb una etapa pròleg, amb dos bucles en el seu recorregut (la caravana romandrà dos dies en el mateix campament) i comptarà amb una etapa marató en la qual els pilots no podran rebre assistència mecànica dels seus equips.15918752164274

Redacció / Fotos: Arxiu