El Basket Almeda jugarà a la Lliga Femenina 2

Des de la direcció tècnica de la secció femenina del club es considera que l’ascens de categoria ha de ser una eina per continuar potenciant el projecte esportiu de formació i la projecció de les jugadores de l’entitat

El Baix Llobregat tindrà finalment tres equips de la comarca a la Lliga Femenina 2 (LF2). El darrer en afegir-se al nou projecte esportiu de la Federación Española de Baloncesto (FEB) és el Basket Almeda. Serà la primera vegada a la història que aquesta entitat cornellaneca, que el proper any celebrarà el cinquantè aniversari, jugui a la segona categoria nacional de bàsquet femení.

IMG 20200611 WA0032

“Per a nostres és un orgull, un projecte esportiu molt il·lusionat i, alhora, un gran repte”, explica Manuel Estepa, president del Basket Almeda. El club ha aprofitat l’opció de formar part d‘una Lliga Femenina 2 renovada per inscriure’s tot i que no serà oficial fins al mes de juliol. “Érem quartes a la classificació de Copa Catalunya, empatats a punts amb el tercer, en el moment que la competició es va aturar a causa de la pandèmia del coronavirus, i per mèrits esportius teníem aquesta possibilitat”, diu el president. A més, del Bàsket Almeda, l’Unilver Viladecans BF i al Barça CB Santfeliuenc també jugaran a l’LF2. 

Cuidant la base

El nou projecte esportiu per al sènior A del Basket Almeda va més enllà de només poder competir a una de les categories importants del bàsquet femení espanyol. Per a Víctor Calzado, director tècnic de la secció femenina, el desig “és aprofitar aquesta oportunitat per continuar apostant per un projecte de formació i de projecció de les nostres jugadores, a diferència d’altres entitats. Volem continuar tenint, com a valor afegit, la continuïtat en la formació de jugadores a un alt nivell com la LF2. Per a nosaltres és una eina molt important per ajudar a les joves jugadores del nostre club”. A més Calzado considera que estar a l’LF2 "no ho considerem com a un ascens, encara que hem fet mèrits esportius per ser-hi.”

IMG 20200611 WA0033

Claudia Soriano 

L’equip de la propera temporada serà un dels més joves de la categoria, amb una mitjana d’edat inferior als vint anys. “La base serà el júnior d’aquest any, amb jugadores de molta qualitat que tindran el seu espai per continuar progressant en el seu joc i, alhora, poder jugar en una categoria important. Les noves incorporacions també tindran un perfil marcat per la joventut. La nostra missió com a club és formar jugadores per l’elit del bàsquet femení”, destaca el Director Esportiu.

IMG 20200611 WA0035

Alba Barneda

El club ha confirmat que sis jugadores que integren el sènior femení A 2020-2021 estan formades a l’entitat de Cornellà de Llobregat, i quatre d’elles juguen des de l’etapa de minibàsquet. Les júniors, a més, tindran una “participació important a l’equip.”

Redacció / Fotos: Basket Almeda

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix