L’Unilever Viladecans BF ascendeix a la Lliga Femenina 2

Imprimeix

Les baixllobregatines, campiones de la Copa Catalunya, tornen a la segona competició nacional de bàsquet després d’una dècada

L’Unilever Viladecans BF torna per la porta gran a la Lliga Femenina 2. El conjunt del Baix Llobregat ha aconseguit, per mèrits propis, una plaça per jugar a la segona categoria nacional del bàsquet femení. Una fita història per al club de Viladecans després més d’una dècada sense poder militar en aquesta categoria -l’últim com ho va fer a la temporada 2008-2009- malgrat els seus intents en els darrers anys.

ESiJW wXgAUqES

Sònia Pascual, presidenta i jugadora, es mostra molt feliç per tornar a l’LF2, ja que “ho hem aconseguit a la pista. A més, tenim la solvència econòmica suficient per estar a la categoria sense problemes perquè tenim els ajuts i patrocinadors necessaris que garanteixen el cost que representa. Estem molt il·lusionats i il·lusionades per encertar aquesta nova etapa esportiva”. A més, Pascual anuncia que “seguirà jugant amb el primer equip sempre que pugui aportar alguna cosa.”

ESiJXgKXQAA kqg

Fins i tot l’alcalde de la ciutat, Carles Ruiz, ha volgut afegir-se a les nombroses felicitacions que ha tingut l’equip arreu de Catalunya: “enhorabona a tots per l’excel·lent treball. Un orgull per a tota la ciutat i un estímul més per a la promoció de l’esport femení a la nostra ciutat.”

Continuïtat

El tècnic, Enric González, ha volgut agrair la gran temporada del seu equip per les xarxes socials: “al club, a les jugadores, l’staff, l’afició i a tots els que han aportat el seu gra de sorra per fer-ho possible”. González continuarà un any més a la banqueta viladecanenca -serà la segona temporada consecutiva-.

EUWHC6NWAAEj2m4

Primeres

La crisi sanitària de la COVID-19 va aturar la competició a la vintena jornada de Lliga de la Copa Catalunya Femenina. En aquell moment, les baixllobregatines eren primeres a la classificació amb un balanç de dinou victòries i només una derrota.  Per darrera, i molt més lluny, es va situar l’EKKE CB Lleida (15-5) en segon lloc, mentre l’Snatts Femení Sant Adrià B (14-6) i Basket Almeda (14-6) van acabar tercer i quart respectivament.

Nova competició

La Federación Española de Baloncesto (FEB) ha anunciat que la Lliga Femenina 2 tindrà un format diferent la temporada 2020-2021. La competició es dividirà en tres grups de dotze equips cada un i per zona geogràfica.

Redacció / Fotos: Unilever Viladecans BF