L’RFEF proposa un sistema de competició per acabar la temporada a Segona B

Imprimeix

La UE Cornellà jugaria un playoff d’ascens a Segona A i l’AE Prat assoliria la permanència la categoria

La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) va fer públic ahir un comunicat oficial en relació a les competicions no professionals del futbol nacional, on ha fet una proposta condicionada a l’evolució de la pandèmia i a les recomanacions del Ministeri de Sanitat i el CSD. Un nou full de ruta que beneficia dos equips baixllobregatins de Segona B: la UE Cornellà i l’AE Prat. Els primers jugarien un playoff d’ascens a segona A després de finalitzar en quarta posició quan es va aturar la competició per la crisi sanitària de la COVID-19 i els segons salvarien la categoria.

elprat futbol

La proposta és la següent:

SEGONA DIVISIÓ B

Fase final amb play-off exprés, amb seu única, en format de concentració i a partit únic.

Fase final amb play-off de tres eliminatòries, amb 14 partits totals, disputant-se el mateix sistema de competició disposat en la normativa.

El sistema serà el següent:

Amb aquest format de resolució de Segona Divisió B i Tercera Divisió, i tenint en compte que no hi haurà descensos, però sí ascensos, la Segona Divisió B comptarà amb 100 equips que es dividiran en cinc grups. Donat que la durada de la temporada 2020-2021 serà inferior a l'habitual, es recomanarà el format de subgrups amb una fase final en què es reagrupin de nou els equips per posicions. Pròximament es donaran més detalls al respecte.

cornella futbol

Acabada la temporada 2020-2021, i un cop aplicats els ascensos i descensos de Segona Divisió A, es crearà una nova categoria amb la seva pròpia competició en la temporada 2021-2022 entre la Segona Divisió A i la Segona Divisió B, amb dos grups de 20 equips. Per raons de salut, en acabar les fases d'ascens, amb posterioritat a la situació habitual i en disposar de menys jornades de competició, es competirà en subgrups amb una fórmula que garantirà aproximadament 30 jornades de campionat. Aquests play-offs exprés començaran dues setmanes o tres després que es reiniciï la tornada de les lligues de Primera Divisió i Segona Divisió A.

Redacció / Fotos UEC-AE Prat