Quatre clubs vicentins de futbol s’uneixen en una única entitat

Imprimeix

L’acord entre la Unió Esportiva, l'Atlètic Vicentí, l'Associació Esportiva i La Guàrdia serà efectiu la propera temporada

La possibilitat d’unificar tots els clubs de futbol de Sant Vicenç dels Horts serà una realitat la propera temporada. La Unió Esportiva Sant Vicenç 2014, l’Atlètic Vicentí, l’Associació Esportiva 2009 i el Club Deportivo La Guàrdia han arribat a un acord i començaran una nova etapa integrant un sol club de futbol. Les entitats esportives han anunciat la decisió amb un comunicat a través de les seves xarxes socials. El Camp Municipal de La Guàrdia serà la seu del nou club de clubs, que entrenarà i rebrà els equips visitants a les instal·lacions. En funció del nombre de jugadors i jugadores tindrà a disposició també el Camp Municipal de La Barruana.

svh 1 futbol

Pel regidor d’Esports, Xavi Gómez, la unificació dels quatre clubs permetrà “enfortir” l’esport base, “unificar” recursos i “garantir la projecció” del futbol vicentí. Alhora, el regidor recorda que ha estat una iniciativa “compartida” entre els mateixos clubs i l'Ajuntament. “La creació del club de clubs ha estat una proposta de consens, que han liderat les entitats i en la qual han participat tots els agents implicats: equips tècnics, jugadors i jugadores, directives, famílies, afició i, en definitiva, tota la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts”, explica Gómez.

svh 2 futbol

Segons el comunicat emès pels quatre clubs de futbol, els beneficis de la unificació són:

  • Millora qualitativa i quantitativa dels entrenaments: més dies d’entrenaments, més espai disponible i possibilitat de realitzar entrenaments a porters i porteres dos dies en setmana sense cost addicional.
  • Augment del nombre de jugadors i jugadores disponibles: amb la unificació, hi haurà més presència de jugadors i jugadores a totes les categories de competició així com s’assegura la formació dels jugadors i jugadores.
  • Impuls del futbol femení: amb la coordinació d’una sola entitat, es garanteix l’augment de la demanda i la facilitat per crear nous equips femenins, una de les prioritats dels quatre clubs.
  • Més recursos d’espais, humans i tècnics per fer créixer i coordinar l’entitat: disponibilitat d’espais de reunió, secretària, coordinació i per entrenadors, així com augmentar el magatzem pel material del club.

Cinc anys

Les opcions d’unificar tots els clubs de futbol local en un de sol ja es va posar sobre la taula l’any 2015, tot i que llavors no va prosperar. Amb l’inici de la temporada esportiva 2019-2020, el govern municipal va reprendre les converses amb les entitats per copsar les seves opinions, dubtes i suggeriments sobre la possible unificació. En aquesta línia, al desembre, la regidoria d’Esports de l’Ajuntament va organitzar diverses reunions amb el cos social dels clubs: famílies, equips tècnics i afició, amb l’objectiu de copsar l'opinió ciutadana al respecte. Llavors, els quatre clubs que integraran l’entitat municipal van decidir tirar endavant amb la unificació. En els propers mesos és previst fer pública l'organització i la forma d’aquesta entitat: junta directiva, equip tècnic i humà i altres qüestions internes. El que ja se sap segur és que el nou equip de futbol sortirà al terreny de joc la propera temporada.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Vicenç dels Horts