Mor per coronavirus l’exporter i exentrenador Benet Joanet

Espluguí de naixement va debutar a Primera amb l'Espanyol i va entrenar l'equip blanc-i-blau a Segona entre altres equips

L'exporter i exentrenador català Benet Joanet ha mort a Alacant a l’edat de 84 anys, segons informa TV3. Amb la salut delicada a causa d'un ictus que va patir a finals de febrer, la propagació del coronavirus ha acabat costant la vida a l'exfutbolista, nascut a Esplugues de Llobregat el 15 de setembre de 1935.

Benet va debutar a Primera amb l'Espanyol l'any 1955 després d'arribar a l'entitat blanc-i-blava en edat juvenil. Va defensar la porteria perica durant tres temporades abans de marxar cedit a l'Europa, on va jugar en dues etapes. Va tenir també un pas fugaç pel Terrassa després d'una segona etapa a l'Espanyol, per acabar consolidant la seva carrera al Deportivo de la Corunya.

montaje de benito joanet jimenez como jugador y entrenador del rcd espanyol twitter rcdespanyol

A l'equip gallec es va retirar l'any 1971 i allà mateix va començar la seva carrera com a entrenador assistent i del filial. Arsenio Iglesias se'l va endur de tècnic assistent a l'Hèrcules i a l'equip alacantí va iniciar una carrera de primer entrenador que el va portar per gairebé una desena d'equips entre Primera i Segona. Un d'aquests clubs va ser l'Espanyol, que va entrenar la temporada 1989-90, a Segona. Joanet es va guanyar una reputació a la categoria de plata i va aconseguir fins a tres ascensos, amb Cadis, Castelló i Tenerife. Establert a Alacant, el tècnic català va ocupar diferents llocs a l'organigrama tècnic de l'Hèrcules abans de retirar-se definitivament del futbol ara fa uns anys.  

Redacció / Fotos: Sport-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix