La Volta a Catalunya tornarà a trepitjar el Baix Llobregat

Imprimeix

La comarca serà escenari de tres etapes d’una cursa que se celebrarà del 23 al 29 de març i que enguany arriba al seu centenari

Les instal·lacions de l'INEFC de Barcelona va acollir ahir la presentació de l'edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrarà del 23 al 29 de març de 2020. L'acte va permetre detallar les novetats que s'han preparat per a una edició tan especial, així com les característiques de cadascuna de les set etapes. La comarca del Baix Llobregat va tornar a tenir protagonisme. El territori serà escenari de tres etapes, una amb sortida del Canal Olímpic de Catalunya de Castelldefels.  

c2d16

presentacio volta


Una altra de les novetats per a commemorar l'edició 100 de la prova serà la disputa d'un esprint especial en el km 100 de cada etapa -a excepció de la contrarellotge- com a homenatge a sis ciclistes que han deixat una profunda empremta en diferents èpoques de la carrera: Sebastià Masdeu, Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Joaquín Galera, Miguel Indurain i Alejandro Valverde.

Tres etapes

El Canal Olímpic de Catalunya a Castelldefels s'estrena com a sortida d'etapa. Serà concretament la tercera de la Volta amb un recorregut de 187,3 quilòmetres amb arribada a Vallter 2000. Entre altres municipis passarà per Sant Boi de Llobregat, Martorell i Olesa de Montserrat.

tercera etapa

La Volta tornarà a trepitjar el Baix Llobregat a la sisena etapa (Tarragona-Mataró, 193,9 km) amb pas a Martorell entre altres localitats del territori. A la darrera i setena etapa, la comarca també serà protagonista, ja que diversos municipis seran escenari del seu pas com Molins de Rei, Begues, Castelldefels o El Prat de Llobregat.

sisena etapa

setena etapa

Una de les més antigues

La Volta, prova inclosa dins del calendari de l'UCI World Tour, és la tercera carrera per etapes més antiga de les que es disputen actualment, només darrere del Tour de França i el Giro d'Itàlia. Com cada any permetrà veure rodar per les carreteres catalanes als millors ciclistes de l'escamot internacional, atrets pel prestigi de la carrera i pel seu atractiu recorregut.

ciclistes volta

Alguns noms propis com el de l'excampió del món Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Warren Barguil, Marc Soler o el vigent vencedor de la prova, el colombià Miguel Ángel López, ja han confirmat la seva presència a l'edició 100.

Redacció / Fotos: Volta a Catalunya