La corberenca Laia Sanz torna a coronar-se al Dakar

Pep Mas va finalitzar la prova per primer cop, Jordi Juvanteny es va imposar a la categoria de sis rodes motrius, i Xavi Foj va abandonar la competició oficial però va participar fins al final al Dakar Experience

El ral·li Dakar 2020 va abaixar la persiana. Han estat dotze etapes de gran aventura pel desert i muntanyes d’Aràbia Saudita on els participants han hagut de fer més de 8.000 quilòmetres. Un total de 237 dels 342 vehicles que van perdre la sortida a Jeddah han pogut finalitzar la prova: 96 motos, 12 quads, 58 cotxes, 31 SSV i 40 camions. A més, 19 vehicles que van abandonar pel camí van arribar a Qiddiya en el marc de la categoria Dakar Experience. Els nostres representants van passar l’exigent examen amb molt bona nota.

MOTOS

No hi ha límits per a Laia Sanz. La de Corbera de Llobregat va assolir per desè any consecutiu finalitzar la prova amb una gran victòria a la categoria femenina. Tot i no poder acabar a la classificació entre el Top 15 va assolir una meritòria divuitena posició a la classificació general.

dakar 2020 laiasanz

laiasanz 2020 dakar 2

Sanz va destacar al final de la prova que estava “molt contenta d'haver aconseguit la meva deu de deu. És la part més positiva d'aquest Dakar i una cosa molt difícil d'aconseguir. No puc estar més que satisfeta amb la meva actuació perquè, malgrat les adversitats d'enguany, com sempre, he estat lluitant fins al final”.

D’altra banda, Pep Mas va fer història al ral·li Dakar després de finalitzar, per primera vegada, la prova en la seva segona participació. El pilot martorellenc ha sigut 69è en la classificació general aconseguint el seu objectiu. Cal destacar que el santandreuenc Anselm Moya ha format part de l'equip de Pep Mas fent lassistència i seguiment en carretera del pilot de motos. 

pepmas dakar 2020 1

pepmas dakar 2020 2

“Ha estat un ral·li molt llarg amb molts quilòmetres. El que m’ha costat més són els quilòmetres que fèiem en carretera abans de fer l’especial. A la quarta etapa vaig tenir un problema amb l’embragatge però vaig salvar l’etapa. També he tingut problemes amb el canell i la mà s’inflava però a base de massatges i medicaments ho vaig poder superar. El cert és que he gaudit molt d’aquest Dakar i a més he pogut acabar en una bona posició. Vull dedicar el Dakar a la meva família, Ajuntament de Martorell, patrocinadors, amics, etc”, va dir el martorellenc una vegada finalitzada la seva participació.

COTXES

L'altra cara de la moneda ha estat Xavi Foj. El molinenc va haver d’abandonar la competició oficial a la cinquena etapa per problemes mecànics en el seu cotxe i va haver de ser remolcat fins al campament. Tanmateix, Foj, que formava tàndem amb Ignacio Santamaría, va continuar a la prova encara que a la categoria de Dakar Experience (categoria sense competició oficial). “Ha estat una llàstima no poder competir, però finalment vam poder continuar i arribar fins al final. M’agradaria donar les gràcies a tots el que ens han seguit i donar suport durant tots aquests dies”, va manifestar el pilot de Molins de Rei.

xavifoj dakar 2020 1

xavifoj dakar 2020 2

CAMIONS

Nou èxit de Jordi Juvanteny al Dakar. El santfeliuenc, que formava equip amb José Luis Criado y Xavier Doménech, va ser amb el seu MAN dinovè a la classificació general, i va encapçalar la classificació a la categoria de sis rodes motrius (va poder revalidar el títol).

juvanteny dakar 2020 1

juvanteny dakar 2020 2

Juvanteny, un dels pilots llegendaris en aquest ral·li, va poder dur el seu “camió dels somnis” arreu del país àrab agermanat amb dues entitats que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual. Va ser la seva participació número 29 en el Dakar. “Ha estat un ral·li molt bonic però dur, amb etapes molt llargues. Estic molt satisfet de la meva participació”, explica.

Redacció / Fotos: Laia Sanz-Xavi Foj-Jordi Juvanteny-Pep Mas

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
132

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix