La Volta Ciclista a Catalunya tindrà una sortida des de Castelldefels

Imprimeix

El Canal Olímpic serà escenari de la tercera etapa d’una prova emmarcada dins del calendari UCI World Tour

La Volta Ciclista a Catalunya ja té definides les set etapes de l’edició 100 de la prova, que se celebrarà del 23 al 29 de març. Castelldefels tindrà un protagonisme especial enguany, ja que per primera vegada el Canal Olímpic de Catalunya rebrà una prova emmarcada dins del calendari UCI World Tour, la màxima categoria del ciclisme mundial.

getimatge volta 2

volta castelldefels

La Volta Ciclista a Catalunya hi portarà tota la seva infraestructura de sortida, i el Canal Olímpic de Catalunya es convertirà per un dia en una instal·lació cent per cent ciclista que podrà veure les millors figures del ciclisme mundial. “El Canal Olímpic és una gran instal·lació esportiva d'aquest país i volem recuperar l'esperit de les grans competicions esportives . Ens fa especial il·lusió ser la seu de sortida d'una de les etapes d'enguany, precisament en l'edició on es compleixen les 100 edicions de la Volta. Animo a la gent del territori a venir al Canal Olímpic a gaudir d'un dels esdeveniments esportius més espectaculars i il·lusionants del nostre país”, ha afirmat el Director del Canal Olímpic, Jordi Congost.  

congost peris

“Per primer cop la Volta Ciclista a Catalunya tindrà una sortida d'etapa al Canal Olímpic, una instal·lació que viu l'esport al cent per cent. Ens fa molta il·lusió arribar-hi precisament per primer cop en l'edició 100, i que entri a formar part de la història de la cursa”, ha comentat Ruben Peris, president de la Volta.

La Volta aglutina els millors ciclistes del món per les carreteres catalanes durant la darrera setmana de març. Les primeres confirmacions són les del francès Warren Barguil, els colombians Nairo Quintana i Miguel Ángel ‘Superman’ López -foto-, actual campió de la prova ciclista.

superman lopez

Gran experiència

El Canal té una àmplia experiència en rebre i organitzar esdeveniments internacionals, especialment en les disciplines de rem i piragüisme. És una instal·lació de 43 hectàrees de superfície, de les quals quinze corresponen a la làmina d'aigua (1.250m x 130 m), i la resta es reparteixen entre els sistemes d'accessos, la vialitat interna, els aparcaments, les zones verdes i les edificacions.

olimpic castefa

Al Canal Olímpic hi tenen lloc activitats lúdic-esportives durant tot l'any destinades tant als abonats de la instal·lació com al públic en general i, molt especialment, a escoles i centres d'ensenyament així com a l'esport federat, tant en l'aspecte d'entrenaments com en la competició. Entre les diferents activitats esportives, a banda del rem i del piragüisme, es poden practicar esports com el tir en arc, pàdel, pitch&putt o wakeboard a l'Olímpic Cable Park.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-La Volta-Arxiu