La redacció de Fosbury escull Pau Capell com a millor esportista 2019

Imprimeix

L’atleta santboià va demostrar ser el millor corredor de muntanya de llarga distància del món

La redacció de Fosbury ha considerat Pau Capell com el millor esportista català l’any 2019. La temporada de l’esportista de Sant Boi de Llobregat no només ha estat marcada per les victòries constants arreu del món, sinó que sovint aquests triomfs han anat acompanyats de rècords històrics de les proves. Segons la publicació, Capell ha dominat amb mà de ferro l’Ultra Trail World Tour i s’ha imposat per segon any consecutiu a la general d’aquesta competició, demostrant que és el millor corredor de muntanya de llarga distància del món.

Pau Capell

El factor determinant per enfilar-se al capdamunt del rànquing fosburià, però, ha estat segons Fosbury l’exhibició realitzada a l’Ultra Trail del Mont Blanc, la cursa de muntanya més famosa del món. El santboià va endur-se un triomf memorable després de córrer en solitari des del quilòmetre dos de la prova tot just entrar al primer bosc després de Chamonix.

1200 1567248686EDStuSnWsAARXWw 1

El podi d’enguany l’han completat Laura Puigdueta i Ricardo Ten. La jugadora de l’Hoquei Club Palau ha viscut un any tan intens com brillant al capdavant del conjunt vallesà, a qui ha conduït al títol de l’OK lliga essent escollida millor jugadora de la competició. L’HC Palau també s’ha quedat a les portes de sumar un històric títol europeu però en una final 100% catalana es va haver de conformar amb el subcampionat. Les bones maneres de Puigdueta amb l’estic s’han tornat a posar de manifest amb una actuació destacadíssima als World Roller Games, essent la segona màxima golejadora de la competició i una peça clau de l’or assolit per la selecció espanyola. El cas de Ten és extraordinari. El valencià va saber canviar una trajectòria única en el món de la natació paralímpica per un palmarès ja excepcional en el ciclisme adaptat. El 2019 ha anat més enllà que mai i ha aconseguit un triple or mundial guanyant el mallot arc iris a la carretera (deixant enrere a tots els rivals d’una categoria superior) i proclamant-se campió del món per partida doble també al velòdrom. Competirà als Jocs de Tòquio amb 45 anys amb l’objectiu de seguir acumulant títols paralímpics al seu palmarès. És un fenomen sense precedents.

Votació popular

Aquest dilluns 13 de gener Fosbury també ha fet públic els resultats dels Premis Fosbury per votació Popular que s’han endut la gimnasta Marina González i el patinador Pere Marsinyach després d’un procés participatiu que ha comptat amb prop de 50.000 vots per part dels lectors de La Fosbury.

5c5319e00ce6945f4f8b45f0 judith corachan arranca la temporada en el ironman 70 3 de dubai

González s’ha imposat amb el 30% dels vots després de superar en un frec a frec final la jugadora de pilota valenciana Victòria Díez, segona classificada amb el 28% dels vots. El podi d’honor l’ha completat la corredora de muntanya Sheila Avilés, amb el 12% dels suports. Carla Escrich ha assolit la quarta posició (10%) i la santboiana Judith Corachán la cinquena (6%) -foto- (atletisme). Maria Losada, Estefania Troguet, Dèlia Valentí, Èlia Canales i Telma Cester han completat les places de finalistes.

fotonoticia 20181020162750 640

Marsinyach ha guanyat en categoria masculina amb un gran avantatge sobre la resta de finalistes després d’endur-se el 44% dels vots. El podi l’han completat dues llegendes de l’esport català: Kilian Jornet ha estat segon amb el 17% dels vots i Marc Márquez tercer amb el 14% dels suports. Sergi Llongueras ha assolit la quarta posició (10%) i Manel Villarroya la cinquena (6%). Óscar Salguero, Marc Toralles, l’esparreguerí Jordi Morales (tennis taula) -foto-, Sandor Martín i Llibert Mill han completat les places de finalistes.

Redacció / Fotos: Arxiu