El Torneig d’Escacs Nadalenc de Cornellà va aplegar uns 100 participants

Imprimeix

La jornada va tenir també un caràcter solidari on es van recaptar 266 quilos d’aliments destinats a la Botiga Solidària

El Club Escacs Cornellà va tancar el 2019 amb la celebració del seu tradicional Torneig d’Escacs Nadalenc, que enguany va arribar a la seva setena edició. Al voltant d’un centenar de participants es van donar cita al CEIP Abad Oliva -enguany es va canviar la ubicació per al gran nombre d’inscrits- per a prendre part en un torneig consolidat i referent a la comarca per les festes nadalenques. Es va tornar a batre el rècord de participants amb 57 a la categoria adults i 41 en la de nens de vint-i-sis clubs catalans. La competició es va dividir en dues categories segons les edats dels participants. 

La categoria dels adults va ser molt disputada arribant al final empatats a 6,5 punts David Guix, de Les Franqueses, i en Jordi Planella, de l’Esplugues l’Avenç, que ja va guanyar el torneig l’any 2018. Planella va aconseguir finalment revalidar el títol. David Gómez, del Barberà, va acabar en tercera posició. D’altra banda, el millor jugador veterà (edat superior als 65 anys) va ser Emilio Albero (CE Cornellà) i la millor jugadora femenina fou Maria Concepción Canela (CE Cervelló). A més, Emilio Domínguez (CE Cornellà) es va imposar a la categoria sub 20.

IMG 20191222 WA0045

IMG 20191222 WA0003

En la categoria de nens, el vencedor del torneig va ser Raúl Marcos, de l’Ateneu Colón. Adhara Carrasco (CE Llinars) i Jensen Broadbent (CE Cornellà) van finalitzar en segona i tercera posició respectivament. Mentrestant, Irene Planella, de l’Esplugues Avenç i actual campiona de Catalunya sub 8, va ser la millor jugadora femenina en la categoria infantil. A la categoria sub 16, el primer classificat fou Daniel Orellana (CE Pallejà) i el primer a la categoria sub 14 va ser David Terrón (CE Cornellà). D’altra banda, Marc Lozano, del CE Sant Cugat, va vèncer a la sub 12 i Iván Planella (Esplugues l’Avenç) a la sub 10. Finalment, Oriol Najar (Catalònia-Joviat de Manresa) es va imposar a la sub 8.

Captura de pantalla 2019 12 31 a las 9.40.56

El moment emotiu de la jornada esportiva es va produir durant l’acte de lliurament dels premis als primers classificats on es va concedir un premi especial a Pablo Cordero. A més, el nen autista, del Sant Feliu, també va rebre de mans de David Guix el guardó que havia guanyat com a segon classificat del torneig.

Solidaritat

Com ja és habitual, el torneig va tenir la seva vessant solidària amb la recollida d’aliments que es va donar a la Botiga Solidària de Cornellà. Cada participant va aportar 1 quilo d’aliments i en total es va recaptar 266 quilos. A més, un dia abans es va organitzar a la mateixa seu del torneig el primer Concurs Solidari de Puzles amb la presència de 44 parelles.

IMG 20191231 WA0004

IMG 20191222 WA0005

Captura de pantalla 2019 12 31 a las 9.35.43

Redacció / Fotos: CE Cornellà