Collbató acull la presentació de la Cursa Vertical Montserrat

Imprimeix

La prova atlètica, que es farà el 28 de març a Montserrat, és la més dura de la seva especialitat de totes les que es fan a l’estat espanyol

Ahir a la tarda es va presentar la tercera edició de la Cursa Vertical Montserrat, una de les iniciatives del projecte solidari Bombers amb Causa. Els detalls de la nova edició es van explicar en un acte a Collbató on van assistir, entre d’altres, Arnau Fabregat i David Colomé, bombers voluntaris de Collbató i impulsors del projecte solidari; Miquel Solà i Eduard Rivas, alcaldes de Collbató i Esparreguera; Juanjo Ortega de l’Obra Social de Sant Joan de Déu; Laura Vives, cap comercial de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC); Sergi Mingote, president d’Onat Fundation; Teo Marco Rubio, atleta inclusiu participant en la segona edició de la Vertical Montserrat i Pere Vilà, representant territorial de l’Esport i de l’Activitat Física a Barcelona i Catalunya Central, entre d’altres.

Captura de pantalla 2019 12 11 a las 8.11.21

 

La cursa es farà el pròxim dia 28 de març de 2020. La prova, que estarà limitada a un màxim de 102 participants, té un doble objectiu: recaptar fons per finançar beques de recerca en malalties infantils i programes socials de suport per a menors amb risc d’exclusió i les seves famílies, i fomentar alhora la inclusió de les persones amb discapacitats diverses. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha cedit un any més les seves instal·lacions a la muntanya de Montserrat perquè la prova s’hi dugui a terme.

Captura de pantalla 2019 12 11 a las 8.08.39

Durant l’acte es van lliurar tres xecs solidaris de la Vertical Montserrat al projecte Bombers amb causa, amb un import total de 15.077,41 €. La vertical Montserrat ha aconseguit 8.441,29 € i la FestaVal de 6.636,12. La Cursa Neandertal, organitzada per l’Associació Esportiva de Muntanya de Capellades, cada any fa un donatiu a una causa solidària. Enguany l’ha destinat a Bombers amb causa i ha aconseguit 898 €.

Un traçat extrem

La cursa Vertical Montserrat consistirà a pujar les escales de servei que hi ha en el recorregut de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova i el de l’estació superior del funicular de Sant Joan. En total, 2180 graons en 765 metres. Es tracta d’un traçat extrem que fa d’aquesta prova la més dura de la seva especialitat de totes les que es fan a l’Estat espanyol i que forma part del circuit internacional Towerrunning.

20190323 Vertical Montserrat 2019 escales

La cursa tindrà diverses categories, entre elles, una categoria per a personal de Bombers, que hi participarà amb l’equip d’intervenció al complet, és a dir, amb 25 quilos més de pes, i una altra per a persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals o visuals. En aquest darrer cas, les persones participants aniran acompanyades d’un guia vident i units per una barra direccional. D’aquesta manera, la Vertical Montserrat vol contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitats diferents a través de la pràctica de l’esport.

La Vertical Montserrat de 2020, ha sigut apadrinada pel Sergi Mingote, alpinista d'elit i esportista d'ultra resistència. Actualment ambaixador de la candidatura olímpica d'hivern “Pirineus Barcelona 2030” i president d’ONAT Foundation, organisme que dedica els seus esforços a la inclusió social mitjançant l'esport.

Una de les novetats d’aquesta edició, és la categoria Som Un Equip, que està dirigida a empreses, clubs esportius i altres organitzacions que participin amb un corredor/a que les representi i un repte solidari mínim de 500€. Per aconseguir-ho es podran trobar eines de captació online al web wwww.verticalmontserrat.org.

Jornada FestaVal

La jornada solidària de la Festa dels Valors “FestaVal” organitzada pels Bombers de la Generalitat i la xarxa d’AMPA’s d’Esparreguera, tindrà lloc el dissabte 14 de març al teatre de la Passió d’Esparreguera. És una jornada amb múltiples activitats on hi participen totes  les escoles i instituts d’Esparreguera i gran part del teixit associatiu i comercial del municipi, que també col·labora amb el projecte Bombers amb Causa.

Redacció / Fotos: Bombers de la Generalitat-Cursa Vertical Montserrat