Gisela Franch, al capdavant de l’AE Escola Daina Isard d’Olesa

Imprimeix

És una de les dues entrenadores que hi ha Catalunya que dirigeix un equip masculí amateur de futbol sala

Les dones entrenadores en equips amateurs masculins és un fet cada vegada més habitual en el futbol i futbol sala català, tot i que encara queda un llarg camí que recorre. Un clar exemple és el de Gisela Franch, tècnica de l’equip amateur de futbol sala de l’AE Escola Daina Isard d’Olesa de Montserrat.

res 2019 11 21 13 33 34 IMG 5920

Per a la Gisela Franch “és un premi i un orgull. Des del club es va confiar, ja que s’ha apostat molt per a les entrenadores i, en aquest cas, som més d’una dins l’entitat olesana. Estic orgullosa d’estar aquí i anar aprenent a poc a poc”. L’entrenadora es defineix “com una persona treballadora que es fixa amb el treball dels altres per anar progressant i anar millorant dia a dia. Després sóc bastant constant i flexible en diferents coses."

Captura de pantalla 2019 11 25 a las 9.37.31

“Penso que les dificultats d’entrenar homes són les mateixes que pot tenir un home per entrenar a dones. No considero que tingui un tracte diferent de la resta dels companys masculins, però si a l’arribada d’un partit, ja que et poden tractar com la delegada o com a taula. Problemes no he tingut”, explica Franch.

Captura de pantalla 2019 11 25 a las 9.37.25

L’objectiu de l’entrenador del conjunt olesà a curt termini és “anar treballant amb l’equip i si es pot aspirar a pujar de categoria millor”. El seu equip milita a la segona Catalana (grup V). Actualment ocupa la vuitena posició de la classificació. D’altra banda, a llarg termini, Franch vol “entrenar qualsevol equip competitiu amb ganes de treballar i formar-me. Mai ha estat un tema de categories ni d’edats."

Captura de pantalla 2019 11 25 a las 9.34.11

Campanyes

En els darrers anys, la Federació Catalana de Futbol (FCF) està realitzant campanyes de sensibilització envers el futbol femení. Gisela Franch té clar que “totes les campanyes que es poden fer a través de la federació s’agraeixen perquè s’ha anat implicant més en l’esport femení. Crec que és important a nivell general. De fet sempre hi ha hagut menys dones en llocs directius i en la societat en general. Costa molt arribar-hi. Penso que cada vegada que hagi més dones preparades aquestes podran accedir a aquests llocs. L’inici sempre és complicat i cal que els clubs i la federació apostin. És un tema també de canvi general."

Redacció / Fotos: FCF