El CEBLLOB engega els preparatius del seu 40è aniversari

Xavier Pujadas encapçala un projecte que vol reconstruir la història del Consell Esportiu del Baix Llobregat

L’any 2021 farà quaranta anys de la constitució documentada del Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB). La creació d’aquesta entitat pot exemplificar la metamorfosi institucional i sobretot social i cultural de l’esport en una comarca com el Baix Llobregat. La seva implicació en aspectes tan importants d’una societat moderna com són l’educació, la transmissió de valors humans de respecte i convivència, la cohesió social, el benestar i els hàbits de salut entre els sectors més populars, la coordinació entre les administracions locals d’un territori o el lleure dels ciutadans, són valors que cal preservar i, naturalment, recuperar i difondre.

Des d’aquest punt de vista, la commemoració del quarantè aniversari del seu naixement es pot convertir en una oportunitat incomparable per desenvolupar un projecte que permeti: construir un discurs rigorós i alhora atractiu sobre la història recent de l’esport al Baix Llobregat, difondre els valors de compromís esportiu, social, cultural i ciutadà del Consell Esportiu del Baix Llobregat, recuperar aspectes materials i immaterials de la memòria històrica del CEBLLOB i  posar en valor la implicació col·lectiva de tots els agents que durant aquests quaranta anys han participat en la construcció de l’esport a la comarca.

La reconstrucció de la història del CEBLLOB i la recuperació de la memòria viva per mitjà de testimonis que han col·laborat amb el Consell durant aquests darrers quaranta anys, són objectius fonamentals d’aquest projecte. Aquesta recerca es planteja des d’una perspectiva d’història social i cultural que es pot explicar a través de quatre eixos definitoris: el context sòcio-històric, els protagonistes, l’esport i el territori.

Aquest projecte està liderat per Xavier Pujadas i Martí, Doctor d’Història Contemporània de la Facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i director del grup de recerca i innovació sobre esport i societat (GRIES) amb la col·laboració d’entitats comarcals com el Centre d’Estudis del Baix Llobregat.

Redacció / Foto: CEBLLOB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix