Laia Sanz participarà en el Ral·li Dakar 2020 amb GasGas

Imprimeix

La pilot de Corbera de Llobregat, que liderarà la nova estructura de ral·lis de la marca espanyola, manifesta que “comença una nova etapa molt motivant, que pot representar moltes oportunitats per al futur”

Laia Sanz canvia de colors. La pilot de Corbera de Llobregat participarà en el pròxim Ral·li Dakar amb GasGas. Si en les darreres cinc temporades ha competit per a l'equip KTM Factory Racing passarà ara a liderar d'aquesta manera la nova estructura de ral·lis de la marca espanyola.

2019 11 07 DAKAR RALLY STAGE 1207 1100x733 1

“Quan es va anunciar el futur de GasGas, les coses van succeir molt de pressa. Ha estat un autèntic desafiament preparar-lo tot tan ràpid per al Dakar 2020”, assegura Sanz, que reconeix que amb GasGas connecta amb els seus orígens, per la vinculació de la marca amb el trial. “Ja hem vist del que ha estat capaç el Sr. Pierer amb altres marques en les quals ha estat involucrat. Representar a una empresa espanyola en un nou capítol del fabricador, amb una nova estructura, és un repte molt interessant. Comença una nova etapa molt motivant, que pot representar moltes oportunitats per al futur. El meu objectiu és fer el millor treball possible, al mateix temps que aporto la meva passió i experiència a l'empresa en aquest nou viatge junts”, afegeix.

EJamEOkXYAArhn7

Laia Sanz i GasGas estrenaran el seu nou projecte en el pròxim Dakar, que arrencarà el pròxim 5 de gener. “Estem totalment concentrats en la preparació del Dakar. La moto té molt bona pinta i crec que anem pel bon camí”, manifesta la pilot baixllobregatina, que afrontarà la seva desena participació en el ral·li-raid més dur del planeta.

EJSTd8OXUAEN4F1

Els èxits

Les 18 vegades campiona del món de motos (13 de trial i 5 d’enduro), i millor pilot femenina de la història del Ral·li Dakar va fitxar per KTM l'abril de 2015. Durant aquest període els seus resultats més destacats van ser dos Campionats del Món d’Enduro (2015 i 2016), un setè lloc en el Silk Way Ral·li 2019 i una vuitena posició en el Ral·li del Marroc de 2017, en el qual també va ser tercera en una etapa, resultats que han suposat fites històriques en el motociclisme offroad femení. També va completar els quatre Dakar, l'últim en 11a posició (la seva segona millor classificació), i en tots ells com primera dona.

Redacció / Fotos: LS