El gavanenc Jandro Orellana debuta amb el Barça

Imprimeix

El migcampista va sortir a la gespa com a jugador del primer equip en el partit d’ahir contra el Cartagena

El gavanenc Jandro Orellana va debutar ahir dimecres amb el primer equip del Barça en el partit amistós contra el Cartagena, en el qual els blaugranes es vam imposar per 0 a 2. Aquest patit va ser de caràcter benèfic organitzat per aconseguir fons per fer front a les destrosses provocades pels aiguats patits a la zona, Valverde va convocar fins a 16 integrants del Barça B, entre ells el jove del municipi baixllobregatí. Orellana va sortir a la gespa al minut 67 per substituir Ferran Sarsanedas que va haver de retirar-se als pocs minuts d’entrar en patir un fort cop al genoll.

Perfil

Segons informa l’FC Barcelona, el migcampista Jandro Orellana, de 17 anys, va arribar en 2014 al Barça procedent de l'Espanyol encara que ell s'havia format a l'Escola de Futbol Gavà. Es va adaptar molt ràpid al sistema de joc del FC Barcelona i va celebrar la seva primera Lliga amb el Cadet B. Després vindrien moltes més com les celebrades en el Cadet A i els Juvenils B i A. Campió d'Europa a Croàcia amb la selecció espanyola Sub-17, la temporada 2017/18 va estar marcada per la lesió en els isquiotibials, que es va fer, precisament, el mes de juny en la final contra Anglaterra d'aquest torneig, que el va obligar a passar per quiròfan. Va arribar a temps, malgrat tot, per a disputar la Final Four de la UEFA Youth League en Nyon i a proclamar-se campió d'Europa amb el Juvenil A.

JANDRO ORELLANA players BARCA B

La temporada 2018/19 ha format part de la plantilla del Juvenil A encara que feia dinàmica de Barça B durant la setmana. Va debutar en el filial amb García Pimienta en el Miniestadi en l'onzena jornada de Lliga disputada contra l'Ebre (1-1). Jandro va participar després en sis partits més del filial en una temporada on també va ser decisiu per a portar al Juvenil A en la Final Four de la UEFA Youth League, on cauria en semifinals contra el Chelsea en els penals. Té contracte fins al 30 de juny de 2021, ampliable dos anys més, i una clàusula de rescissió de 100 milions d'euros.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-FCB