Quatre detinguts a Esplugues per un suposat desviament de fons de l’SGE

Imprimeix

La Guàrdia Civil escorcolla la Secretaria General de l'Esport per malversació, prevaricació i tràfic d'influències i deté Gerard Figueras i Maite Fandos

Com ha avançat aquest matí la Premsa del Baix, la Guàrdia Civil ha fet avui almenys quatre detencions i diversos escorcolls en domicilis i seus oficials de la demarcació de Barcelona per investigar el suposat desviament de fons públics de la Secretaria General de l’Esport a entitats vinculades a CDC en el marc de l’operació ‘Voloh’. Entre els detinguts hi ha el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i l’exregidora d’Esports del PDeCat a l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona Maite Fandos.

escorcoll 2

L’operació s’ha fet per ordre del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, que investiga la suposada concessió fraudulenta de subvencions públiques, de més de 2 milions d’euros, procedents de la Secretaria i del Consell Català de l’Esport, un òrgan dependent. La causa està oberta pels delictes de malversació de fons públics, prevaricació i tràfic d’influències.

Entre les entitats beneficiàries d’aquestes subvencions hi hauria fundacions vinculades a l’antiga Convergència, com CATmón i Igman, que el mateix jutjat, dirigit pel magistrat Joaquín Aguirre, ja va ordenar registrar el maig del 2018 en el marc de l’operació ‘Estela’, similar a la ‘Voloh’ però vinculada a la Diputació de Barcelona durant el mandat de Salvador Esteve. Arran d’aquella operació també es va descobrir un suposat desviament de fons del Canal Olímpic de Castelldefels.

escorcoll 3

L’advocat de Figueras, Francesc Sànchez, ha explicat a diverses emissores que també s’investiguen suposats desviaments a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Federació Catalana de Gimnàstica i la Plataforma Pro-seleccions esportives de Catalunya. Els altres dos detinguts són, segons Sànchez, l’apoderat de l’empresa que gestiona el Canal Olímpic i Lluís Pallisera, subdirector general de Gestió i Recursos Humans del Consell Català de l’Esport.

Els agents han arribat al complex situat a l’avinguda Països Catalans d’Esplugues de Llobregat, que acull la seu de la Secretaria, el Consell Català de l’Esport i altres organismes esportius, cap a les 8 del matí. Al recinte, amb diversos edificis envoltats d’una tanca metàl·lica i custodiat per seguretat privada, hi ha accedit tres o quatre vehicles policials amb una desena d’agents uniformats i de paisà, que bàsicament busquen material informàtic, han dit les mateixes fonts.

Comunicat del Partit Demòcrata

Davant d'algunes notícies que pretenen involucrar el Partit Demòcrata amb les operacions Estela i Voloh, el Partit Demòcrata reitera "que no té res a veure amb cap pràctica de finançament irregular i que no hi ha ni hi pot haver mai cap prova que pugui implicar directa o indirectament el Partit Demòcrata en cap pràctica irregular o sospitosa de finançament il·legal. Des de la seva fundació, el Partit Demòcrata és extremadament escrupolós amb el seu finançament i compleix rigorosament amb la Llei de finançament dels partits polítics i els Estatuts i les normes de transparència i bon govern del partit que encara van més enllà. Així mateix, demanem el respecte a la presumpció d'innocència de les persones investigades."

Redacció / Fotos: Arxiu