Torna el Cros Solidari per la Salut Mental de Sant Boi

Imprimeix

Com a novetat, aquest any s'ha renovat el format d'algunes curses per contribuir a l'educació no sexista d'infants i joves

El Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat acollirà el 20 d'octubre a les 9.30 h la catorzena edició del Cros Solidari per la Salut Mental, una cita emblemàtica del municipi que aplega participants de totes les edats, organitzada pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l'Ajuntament i el Club d'Atletisme Sant Boi, junt amb la col·laboració del Consell Esportiu del Baix Llobregat-

30256525995 2abb34c18a o santboi

Aquesta edició posa un gra de sorra per afavorir l'educació no sexista entre els infants i els joves. Com a novetat, les curses Open Promoció —adreçades a menors d'edat d'entre 5 i 17 anys— enguany s'han renovat, i nens i nenes que tinguin la mateixa edat podran participar en les mateixes curses, a diferència d'anys anteriors, en què estaven separats per sexe. Aquest 2019, la jornada trencarà barreres en favor de la igualtat de gènere i la inclusió social de les persones amb problemes de salut mental.

30129841011 79729b9dcc o santboi

Cada quilòmetre, un pas endavant

Una de cada quatre persones té o tindrà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, segons l'Organització Mundial de la Salut. Aquest, per tant, no és un fenomen aïllat i poc freqüent, sinó un problema social. Sota el lema "Cada quilòmetre, un pas endavant", aquesta festa de l'esport i la solidaritat té des dels inicis la voluntat d'oferir visibilitat a les persones que experimenten problemes de salut mental, així com contribuir a la seva inclusió social, a través de la prevenció i la promoció de la salut. Com cada any, la recaptació de les inscripcions es destinarà a finançar programes de recerca en salut mental que es duen a terme al Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

30221559796 9092297756 o santboi

Més de 1.400 persones van participar en l'edició anterior, una xifra de rècord, que referma que el Cros Solidari per la Salut Mental és una cita ineludible en l'agenda d'esdeveniments destacats a la ciutat de Sant Boi.

Redacció / Fotos: Arxiu