Johan Cruyff ja té el seu camp a Sant Joan Despí

Ahir es va donar el tret de sortida a la primera peça de l’Espai Barça amb una cerimònia amb música, balls i futbol

Des d’ahir l’Estadi Johan Cruyff ja és una realitat. L’FC Barcelona ha inaugurat oficialment aquest dimarts la nova instal·lació blaugrana, situada a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, enmig d’una gran festa popular i futbolística. Les activitats a l’exterior del recinte, a càrrec d’entitats socials de Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat, han amenitzat una tarda que ja forma part de la història del Club.

EC nQ6TW4AAxwVY

EC zakaWkAAGo4C

EC pr 0W4AEKDd2

Perquè a dins, milers d’espectadors han estat presents en la inauguració de l’estadi on creixeran els somnis dels nois i noies de la Masia. Tampoc s’ho han perdut el president de l’entitat, Josep Maria Bartomeu, el vicepresident primer de l’FC Barcelona i de la Fundació Barça, Jordi Cardoner, el vicepresident i responsable de l’Espai Barça, Jordi Moix; el vicepresident i tresorer, Enrique Tombas; i els membres de la Junta Directiva Joan Bladé, Javier Bordas, Silvio Elías, Josep Ramon Vidal-Abarca, Pau Vilanova, Jordi Calsamiglia, Maria Teixidor, Emili Rousaud, Xavier Vilajoana i Josep Pont, a més del CEO del Club Òscar Grau.

EC 5O1kXoAAbbT2

No hi podia faltar tampoc la família de l’exentrenador, amb la presència de Danny Cruyff, esposa de Cruyff, o els seus fills Susila i Jordi Cruyff, així com els nets i altres persones properes a la família. També han assistit a l'acte el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, la Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, o l’Alcalde de Sant Joan Despí, Antonio Poveda, entre moltes altres personalitats.

Abans de la cerimònia d’inauguració sobre la gespa, el president Bartomeu, Danny Cruyff i els seus fills, i l’alcalde Antonio Poveda han estat els encarregats de descobrir la placa inaugural situada a la Llotja Presidencial de l’Estadi Johan Cruyff.

EDAAly2WkAEh8nb

Jugadors del primer equip, presents

Però si hi havia algú que no es podia perdre la inauguració d’aquest estadi, on les futures estrelles han de formar-se, eren els quatre capitans del primer equip de l’FC Barcelona: Leo Messi, Gerard Piqué, Sergio Busquets i Sergi Roberto, tots quatre formats a la Masia i representants dels valors i de la identitat de l’ADN Barça. També ha vingut Frenkie de Jong, format a l’Ajax i actual jugador del primer equip del Barça.

VIC 9629

A tots cinc els han acompanyat Ernesto Valverde i el seu cos tècnic. Jugadores del Femení i jugadors del Barça B, acompanyats dels seus respectius tècnics, Lluís Cortés i Francesc Xavier Garcia Pimienta, també han vingut a gaudir de la inauguració de la qual serà la seva nova llar. També han estat presents un bon nombre d’exfutbolistes i exentrenadors del Club, com ara Carles Puyol, Eric Abidal, Patrick Kluivert, Guillermo Amor o el 'Chapi' Ferrer, entre d’altres.

Cruyff marca el camí

Posteriorment, i abans de l’inici del primer partit de la història de la nova instal·lació blaugrana entre els juvenils del Barça i de l’Ajax, la música i els balls han estat els protagonistes d’una cerimònia amb molt de futbol. Com li agradaria al mateix Johan, figura que, com no podia ser d’una altra manera, ha estat molt recordada.

EDAJI 8XsAA kds

Perquè el seu estadi, el que portarà el seu nom, no podia tenir un altre inici. Frases mítiques seves han ressonat per megafonia en la cerimònia inaugural de la primera peça de l’Espai Barça, mentre una representació de nens i nenes de la Masia han dut a terme un rondo, l’essència de la filosofia de joc del Barça.

EC 9uGHXoAcqU2V

El moment àlgid, però, ha estat reservat per al seu fill, Jordi Cruyff, que ha saltat al terreny de joc per fer el xut d’honor acompanyat de la seva mare, la Danny, però també de Messi, Sergio, Piqué, Sergi Roberto, Ferran Sarsanedas (Barça B) i Marta Torrejón (Femení). Una rematada simbòlica, ja que s’ha fet amb la pilota original de la temporada 1973/74, l’any en el qual Johan va començar la seva trajectòria al Barça. L’espai dels somnis, l’espai on tot comença, ja és una realitat. La nova casa del Barça B, el Femení i el Juvenil A és un fet. Així que, com diria el Johan, Sortiu i gaudiu.

Jordi Cruyff fa la sacada d honor

Redacció / Fotos: FCB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
236

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix